Anlık Bildirim

ATI X1950Pro AGP ekran kartları gelecek ay raflarda olacaklar

Donanım üreticileri PCIe v2.0 için gün saya dursunlar hâlâ kullanıcıların büyük bir çoğunluğu AGP arabirimine sahip anakartlar kullanıyor yani AGP henüz ölmedi! Evet üst düzey ekran kartlarının hiç birinin AGP arabirimini kullanan versiyonları üretilmiyor fakat zaten üst düzey ekran kartları ile yakından ilgilenen kullanıcılar daha ilk günden birer PCIe arabirimine sahip anakart edindiler. AGP anakartlara sahip kullanıcılar için şu an en iyi çözümler orta seviye ekran kartlarının AGP versiyonları oluyorlar. Nvidia tarafından en güncel AGP sürümü ekran kartı 7600GS iken ATI tarafında X850XT Pe ler ardından tatmin edici bir AGP sürümü kart gelmedi. X1600pro ların AGP sürümleri mevcuttu fakat fiyat performans oranıyla Nvidia'nın Geforce 6600 ve 6600GT'leri ile başa çıkabilecek düzeyde değildiler.

ATI, AGP slotuna takılan kart sessizliğini X1950Pro larla bozuyor. GeCube ve PowerColor'un duyurusunu yaptığı ATI'nin Rialto köprüsü kullanılarak PCIe'den AGP ye dönüştürülecek olan X1950 Pro AGP ekran kartları, çıkışlarıyla birlikte AGP slotunu kullanan en iyi fiyat/performans kartları olacaklar.

GeCube'ün satışa sunacağı X1950 Pro AGP ekran kartları için online satış sitelerinden bir kaçı Kasım 2006 için ön sipariş almaya başlamış durumda. GeCube'ün X1950 Pro AGP'si teknik özellikler bakımından PCIe veriyonundan farklılık içermezken PowerColor'un piyasaya süreceği X1950 Pro AGP ekran kartları 600MHz çekirdek 700MHz bellek hızlarıyla PCIe versiyonundan ayrılıyorlar. ATI X1950'nin PCIe versiyonuna göre biraz daha hızlı* çekirdek ve bellek hızlarına sahip olan PowerColor'un X1950 Pro AGP'sinde ayrıca standart soğutma yerine son zamanlarda oldukça popüler bir 3. parti soğutma çözümü olan Arctic Cooling'in Accelero X2'si kullanılıyor. (* X1950 Pro'nun PCIe versiyonunun standart çekirdek/bellek hızları 575/690 MHz)

GeCube'ün X1950 AGP'si için 300$'dan ön sipariş alınmaya başlamışken PowerColor'un fabrika çıkışı hız aşırtma ile gelecek özel soğutuculu X1950 AGP'si için bir çıkış tarihi veya fiyat açıklanmamış durumda. Nvidia'nın AGP slotu için sunduğu en yeni kart olan 7600GS'den daha iyi bir performansa sahip olan X1950 Pro AGP'ler elindeki sistemi kısa vadede değiştirmek istemeyen fakat aynı zamanda yeni oyunları da zevkle oynamak isteyen kullanıcılar için oldukça iyi bir seçenek olacaklar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim