Anlık Bildirim

BELKIN USB hub sonunda hazır

Sizlere uzun zaman önce haberini yaptığımız BELKIN firmasının USB hub'ı prototip olmaktan çıkıp, son haline ulaştı. İlk prototipde Wireless USB kavramı üzerinde yoğunlaşan firma, son ürünü biraz daha değiştirerek USB hub haline getirmiş. Bunun arkasında yatan en büyük sebeb tabiki birçok donanımın USB üzerinden gerekli çalışma enerjisini alması. İlk prototipde, her USB aygıta bir adet verici takıp, wireless hub'ı da odanızda veya işyerinizde istediğiniz bir yere koyuyordunuz. Bu yöntem printer gibi kendi güç kaynağı olan ürünlerde oldukça başarılı iken, usb hafıza birimleri, webcam gibi gücünü USB girişinden alan ürünler için uygunsuz hale geliyor.

(BELKIN'in ilk prototip WUSB Hub'ı)

Aradan geçen zaman sonunda piyasa sürülecek üründe birçok değişiklik yapılmış. Yeni tasarımda, hub, odanın en uygun yerine konumlandırıyor, bütün usb cihazlarınızı hub'ın arkasındaki girişlere bağlıyor, ve bilgisayarınıza taktığınız USB verici üzerinden bilgisayar hub'a bağlı cihazlarla iletişim kuruyor. Hub'ın kendi adaptörü olduğundan, çalışma enerjisini USB üzerinden alan bir çok ürünü sorunsuzca kullanabiliyorsunuz. Sistem tamamen kablolardan arınmış olmasa da, sizleri bilgisayar etrafındaki USB aygıt karmaşasından kurtarıyor. BELKIN hub, geriye doğru bütün USB sürümlerini tam desteklerken, 3metreye kadar 480mbit, 10 metreye kadar da 110 mbit hız garanti ediyor.

BELKIN USB hub sonunda hazır

Bu hub özellikle evinde kişisel bilgisayar, işte ve dışarıda dizüstü kullanan insanlar için usb aygıt kullanımını oldukça kolaylaştırıyor. Sadece vericiyi söküp başka bir bilgisayara taktığınızda o bilgisayar hub'a bağlı aygıtları hemen tanıyor. Böylelikle kablo söküp takma zahmeti de minimuma iniyor. Henüz bir bilgi olmasa da, eğer cihazın daha fazla usb verici kullanarak hub'a baglı cihazları aynı anda birden fazla bilgisayarın kullanımına sunulabilme özelliği bulunuyorsa, USB aygıt kullanımında yeni bir devir başlıyor diyebiliriz.

BELKIN USB hub sonunda hazır

Ürün ağustos ayında Amerika da, hemen ardından da tüm dünyada satılmaya başlanıcak. Ürünün satış fiyatı 200$ olarak belirlenmiş. Bu fiyatı biraz fazla olsa da, ürünün yaptığı işin ne kadar kolaylık getirdiğini de unutmamak gerekiyor. Fakat en azından 200$'lık bir hub da 4 yerine en az 8 adet USB bağlantı noktası görmek isterdik.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim