Anlık Bildirim

Media Center PC ler için yeni donanımlar

Microsoft'dan yeni klavye : Remote Keyboard for Windows XP Media Center Edition

Popülerliği her geçen gün artan Media Center PC ler oturma odamızda PC lerin sağladığı olanakları kullanarak daha eğlenceli vakit geçirmemizi sağlıyorlar. Microsoft, yeni klavyesi Remote Keyboard for Windows XP Media Center Edition ile bu güzel cihazları oturduğunuz yerden en iyi şekilde kumanda etmenizi sağlamayı amaçlıyor.

Özel tasarımı ile diz üstünde kullanmaya uygun olan klavye, karanlıkta arkadan aydınlatmalı Media tuşları ile kullanıcının kısa yollara hızlı ulaşmasını sağlıyor. Klavye üzerinde ayrıca yerleşik olarak bulunan fare fonksiyonu ile sadece klavyeyi yanınıza almanız bütün bilgisayarın kontrolünü sağlamanıza yetiyor.

Klavyede sağa yerleştirilmiş olan yeşil bir buton yardımıyla kullanıcıların direk olarak Windows XP Media Center Edition da bulunan erişim menüsüne ulaşmaları sağlanmış. Böylece hızlı bir şekilde filmlerden resimlere yada müziklere geçiş yapabilirsiniz. 10 metreye kadar kablosuz olarak kullanılabilen cikazda ayrıca tuş kilidide bulunuyor.

Klavye üzerinde ayrıca televizyon fonksiyonlarını kontrol etmek için ek tuşlarda bulunmakta, ses aç, ses kapa gibi tuşlar kullanıcının kolay erişimi için ürün üzerine konumlandırılmış. Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen klavyenin kısayol tuşlarını kullanmak için herhangi bir sürücüye ihtiyaç duyulmuyor. Ayrıntılı bilgi için : www.microsoft.com

ATi'den All in Wonder PCIe X800XL

Ati'nin TV kartı, video kayıt ve yüksek 3D grafik performansını bir araya toplayan all in wonder serisine PCIe arabirimini kullanan X800XL de eklendi. X800XL in yüksek oyun performasının yanı sıra analog televizyon, radyo yayınları, kablolu yayınlar ve DVB-T dijital yayınlara (sadece Avrupa versiyonu) uyumlu TV kartınıda bünyesinde bulunduran ekran kartı kullanıcılara yüksek performanslı video kayıt seçenekleride sunmakta.

Windows XP Media Center Edition desteğide bulunan ekran kartı ile hem multimedya yetenekleri fazla olan hemde oyun performansı yüksek oturma odası bilgisayarları yapmak mümkün. Uzaktan kumandasıda bulunan ürürün 399$ yurtdışı satış fiyatı bulunmakta. X800XL ile kurulacak bir oturma odası bilgisayarının tek eksisi fan gürültüsü olacaktır fakat tek slot kaplayan fan sayesinde ekran kartınız bir çok küçük kasada size sorun yaratmadan montaj olanağı sunmakta. Ekran kartıyla birlikte gelişmiş video yakalama ve düzenleme programlarıda pakete dahil edilmiş durumda.

MyTV ToGo ; Media Center PC'nizle kayıt ettiklerinizi izleyecek vaktiniz yoksa Pocket PC'nizde izlemeye devam edin

Proxure tarafından geliştirilen MyTV ToGo, Windows XP Media Center Edition için geliştirilmiş ve çekilen video kayıtlarını kumandadan bir kaç tıklama ile Pocket PC (320x240), Smart Phone (208x160) veya Video oynatıcılar (640x480) için sıkıştırmanızı sağlayan bir program. MyTV ToGo ayrıca iyi, orta, kötü olarak üç (3) farklı kalite seçeneğine sahip.

512 MB lık hafıza kartına, 3 saat 640x480, 8 saat 320x240, 11 saat 208x160 çözünürlükte video sıkıştıra bilen program Pocket PC veya telefon bilgisayara bağlı ise filmleri direk cihaza aktarabiliyor. Eğer taşınabilir cihaz PC ye bağlı değilse sıkıştırdığı dosyaları My Videos dizinine atıyor. Özel tasarlanmış menüsü sayesinde oturduğunuz yerden rahatlıkla fonksiyonlarına ulaşabileceğiniz MyTV ToGo, video dosyalarını Windows Media Video (.wmv) formatında sıkıştırmakta.

Sıkıştırma işlemi zaman alıcı olabilir fakat akşam ayarlayacağınız işleri sabah taşınabilir aygıtınıza yüklenmiş olarak almanızı sağlayan program ile fazla teknik işlerle uğraşmadan taşınabilir cihazınızda video keyfi yaşayabilirsiniz.

Program Handango.com da yaklaşık olarak 20$ gibi düşük bir ücretle satılmakta. Eğer taşınabilir bir video oyantıcı ve Media Center PC sahibiyseniz bir denemenizde yarar var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim