Anlık Bildirim

Nvidia SLI 2 teknolojisini duyurmayı planlıyor

Geçtiğimiz aylarda gün ışığına çıkan yol haritasında Big Bang II isimli yeni sürücü güncellemesini Eylül ayı içerisinde yapacağı netleşen Nvidia cephesinden henüz herhangi bir işaret gelmiş değil. Yarın sona erecek olan Eylül ayı ve üçüncü çeyrek itibariyle Forceware (GeForce) 180 serisine geçiş yapıp yapmayacağı netleşmeyen Nvidia'nın hazırlandığı yeni güncellemesi özellikle SLI teknolojisiyle ilgili yenilikler içerecek gibi görünüyor.

Gelen bilgilere göre firma, SLI 2 teknolojisini duyurmaya hazırlanıyor. Hatırlanacağı üzere Big Bang kod adlı sürücü güncellemesi de SLI teknolojisiyle ilgili önemli yenilikleri beraberinde getirmişti. Peki SLI 2 ile Nvidia neyi hedefliyor. Bu yönde henüz açıklanan resmi herhangi bir bilgi olmasa da SLI 2 teknolojisinin ölçeklenebilirlik noktasında SLI teknolojisine göre ciddi avantajlarla gelmesi bekleniyor. Fakat daha da önemlisi SLI 2 ile PhysX de devreye girecek.

SLI 2 = SLI + PhysX olarak ta tanımlanan yeni yapılanmada SLI çatısı altında PhsyX desteğinin sunulması da bekleniyor. Yani nForce 680i SLI ile devreye giren ve PhysX kartları için özelleştirilen 3. PCIe slotu Nvidia tarafından SLI 2 ile birlikte aktif olarak kullanılacak. Bu doğrultuda kullanıcılar örneğin GeForce GTX 280'nin iki tanesinden oluşan SLI sistemlerine PhysX operasyonlarından sorumlu olarak GeForce 9500GT gibi daha düşük maliyetli grafik kartlarını da ilave edebilecekler.

Big Bang II ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde yaşanması beklenen somut adımları bildirmeye devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim