Anlık Bildirim

Şifreler için parmak izi tarayıcı: APC Biopod

Günlük hayatınızda güvenlik istediğinizde ne kadar çok şifre kullandığımızın ve ilerde dahda fazla kullanacağımızın farkındamısınız. Genelde buna bulunan çare beni hatırla tarzı şifrelerin saklandığı programlar tabii bunlar güvenlikten feragat etmek demek. Mesela bu ürünün incelemesini yapan Designtechnica toplam 43 internet sitesi için bu ürünü kullanmış. Bunun dışında bu ürünü windows'unuz içersindeki klasörleri ve dosyalara sadece sizin erişmeniz içinde kullanılabiliyor.

Tarayıcı yazılımı ise şu şekilde çalışıyor herhangi bir yerde bir kullanıcı ve şifre bölümü gördüğü an size anında tarama için bir sayfa açabiliyor. Bundan sonra parmak izinizi tarayıcıda onaylatmanız yeterli bu sayede şifre girmek zorunda kalmıyorsunuz. Böylece her istediğiniz yere özel bir şifre atayabilir ve bunlara girişinizi çok hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Ürünün kötü yanlarıda var yazılımın çok gelişkin olmaması. Bunu APC'nin ilk yazılım denemelerinden birisi olmasına bağlıyabiliriz ve tahminen güncellemelerle bunlar düzeltilecektir. Bunlar şöyle farklı kullanıcılar arasından parmak izine göre hangi kullanıcının şifresini girmesi gerektiğini belirleyemesi, kullanıcı adını şifre ile beraber girmemesi yani kullanıcı adını yine elle giriyorsunz. Ayrıca USB cihaz bağlı olmadığında bilgisayar açılışında kitlenmeler ve yazılımın ram üzerinde 30 Mb gibi büyük bir yer kaplaması.

Müthiş iyi yanı ise piyasada (Türkiye'de daha yok ama) 40$'dan satılıyor olması. Eğer günlük işlerinde çok fazla kullanıyorsanız süper bir ürün. Bu ürünün çıkması ile yakında diğer firmalardan da böyle ürünler çıkmasını bekleyebiliriz hatta ilerde klavyelere, notebook'lara entegre gelecek olmasıda büyük olasılık. Bu tür fiziksel insan farklılıklarına dayanan ürünlere verilen ad ise Biometrik / Biometric tarama.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim