Anlık Bildirim

VIA Dual Channel ile dönüyor

Sonunda beklenen oldu : Via şu sıralarda, 8 hafta önce tanıtmış olduğu Dual Memory Controller'li P4 çipseti PT880'nin Athlon XP versiyonu üzerinde calıştığını doğruladı. KT600'ün veliahtı PT880'e uygun şekilde isimlendirilecek.

P4 çipsetinin tanıtımınden hemen sonra bu konuda dedikodular ortaya cıkmış ve aynı çipsetin XP ye de uygulanacağı iddia edilmişti. ZDnet'in VIA Marketing-Müdürü Richard Brown'a bu konuya yönelik soruları üzerine:

"P4 için Dual Memory Conroller çip tasarımı başarıyla tamamlandiktan sonra, bu teknolojiyi Socket A'da da kullanmak akillica olacaktir." seklinde yanıtlamıştı.

VIA bu sayede nVidia'ya ya karsi kaybettiği K7 piyasasını tekrar geri almayı planlıyor. Yeni çipin Eylül ayında piyasada olması ve KT880'li anakartların da Noelden önce raflardaki yerlerini alacağı tahmin ediliyor. VIA, anakartlarin Athlon 64'den sonra piyasaya çıkmasının bir dezavantaj getirmeyeceğini, aksine K7 piyasasinin daha uzun süre yüksek satış rakamlarina sahip olacağını umuyor. Athlon 64'ün giriş seviyesi fiyatinin yüksek olacağı ve buna karsin K7'nin de üretim maliyetlerinin düsmüş olmasi VIA'nin bu konuda haklı olduğunu gösterecek gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim