Anlık Bildirim

Tasarımcıların En Büyük Yardımcısı NuLOOQ Professional Series

Logitech ve Adobe ortaklığıyla geliştirilen yeni kontrol aygıtları profesyonel grafiker/fotoğrafçıların ve tasarım meraklılarının işini kolaylaştıracak. NulooQ şuanda sadece Power PC ve Intel-tabanlı Macintosh ile kullanılabiliyor ve USB arayüzüne sahip. iPod benzeri navigasyon tuşu kullanımda büyük kolaylık sağlıyor. Ürünü iki bölümde tanımlarsak biri "Navigator" yani cihazın kendisi diğeri ise "tooldial" ismindeki ek program arayüzü. Bunlar ayrı satılıyor ve her ikisini de almak/kullanmak zorunda değilsiniz. Ürünü farenizin yerine kullanmıyorsunuz. Genel kullanım tercihi sağ el fare ve sol el NuLOOQ ve klavye kombinasyonu şeklinde.

 

Dokunmaya duyarlı ve dönebilen "tooltuner" tuşuyla kontrolü parmağınızın ucuyla yapabiliyorsunuz. Örneğin; Photoshop'ta fırça ve font büyüklüğünü veya çizdiğiniz çemberin büyüklüğünü tooltuner yardımıyla ayarlayabiliyorsunuz. Hassas ayarlama ve zaman kazandırması açısından profesyonel bir tercih.

 

 

 

"navring" sayesinde çalıştığınız resme yakınlaştıma/uzaklaştırma yapabilir veya açık pencerenize sığmayan boyutta olanların gözükmeyen yerlerini kaydırma çubuklarıyla uğraşmaya gerek kalmadan görebilirsiniz. Üstteki kontrol tuşunun altında yer alan gri renkli "navring"'in 360 derece dönebilen özelliğiyle yakınlaştırma/uzaklaştırma yapabilirken, verdiğiniz yöne bağlı olarak resmin pencereye sığmayan yerlerini görüntüleyebilirsiniz.

 

 

 

"triggerpoints" üst kontrolün üzerinde yer alan 3 adet -mavi led aydınlatmalı- kontrol tuşuna verilen ad. Bu tuşlara klavye kısayolları atayabilir veya birazdan bahsedeceğim "tooldial" fonksiyonunu ortadaki tuşla çalıştırabilirsiniz.

 

 

 

"NuLOOQ tooldial" belkide tasarımcıların en çok kullanacağı özellik. Logitech'in deyimiyle farenizin en büyük yardımcısı NuLOOQ ise tooldial'da NuLOOQ'un en büyük yardımcısı. Az önce bahsettiğim "triggerpoints" tuşlarından ortadakine basarak faaliyete geçireceğiniz tooldial ile en çok kullandığınız bileşenlere/programlara kısayol atayabilirsiniz. Ekranda belirecek dairenin bölümlenmiş alanlarına çabucak ulaşmak istediğiniz önemli Photoshop haraketlerini ekleyebilirsiniz. Dilerseniz Logitech'in sitesinde profesyonellerin kullandığı hazır tooldial ayarlarını kullanabilirsiniz.

Bana sekiz hücre az gelir derseniz bir sekiz tane daha açabilirsiniz. Hatta bu genişleyen menü sayesinde 72 değişik haraketi tooldial'a ekleyebilirsiniz. Adobe Photoshop, Illustrator veya InDesign ile işiniz bittiğinde bu programların tooldial menüsünü gizleyip diğer tooldial favori araçlarınızı görebilirsiniz. İyi düşünülmüş ve kullanışlı bir sistem.

 

 

 

Gelelim kullanım alanlarına... Adobe Creative Suite 2, Adobe Illustrator CS2, Adobe InDesign CS2 ve Adobe Photoshop CS2'nin Mac sürümleri ile uyumlu olan NuLOOQ, bilgisayarınızdaki resim ve dosyalar arasında geçiş yapmak içinde kullanılabilir. Kullanım geribildiriminlerine göre Google Earth ile Navigator'ı kullananlar bir hayli memnun. Bir fotoğrafçı ise NuLOOQ sayesinde imaj düzenleme performansını %30 arttırdığını iddia etmiş. NuLOOQ professional series "American Photo's Editor's Choice 2006" ödülüne layık görülmüş. Bencede böyle bir ödülü hak edecek nitelikte.

 

 

Sistem Gereksinimleri:

Mac OS X: V10.4.4 veya üstü
İşlemci: PowerPC G5 veya üstü ya da Intel-tabanlı Macintosh
Bellek: 1 GB veya üstü
Disk yeri: 50 MB

NuLOOQ Navigator fiyatı 149$ iken NuLOOQ tooldial 49$. Tooldial'ın 30 günlük deneme sürümü Logitech'in sitesinden indirilebilir. Peki ya Windows diyenlere iyi bir haber çünkü Ekim'de Win uyumlu NuLOOQ çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim