Anlık Bildirim

Microsoft en iyi PC üreticileri arasına girdi

Surface ile başlayan PC pazarı macerasını katlayarak devam ettiren Microsoft, kendi ülkesinde en iyi beşinci PC üreticisi oldu. Pahalı ürünler çıkarmasına rağmen ilgi büyük.

Surface tablet bilgisayar ile bilgisayar pazarına ilk adımını atan Microsoft, bazı stratejik yanlışlar nedeniyle beklediği satışları yapamamış ve milyarlarca dolar zarar etmişti. Aynı Surface markası bu kez firmayı ilk 5 üretici arasına soktu.

Israrından vazgeçmedi

Gartner tarafından yapılan üçüncü çeyrek satış analizine göre ABD pazarında Microsoft beşinci büyük PC üreticisi durumuna geldi. Toplama 600 bin adet satış yapan Microsoft yüzde 4.1 pazar payına sahip oldu ve Acer’ı liste dışına itti. Aslında Microsoft genelde yüzde 4 seviyelerinde pay sahibiydi ancak Acer’ın yaşadığı düşüş onu listeye soktu.

Elbette Surface markası ile yaşadığı tecrübeler açısından büyük bir başarı olarak kabul etmek gerek. Windows RT adındaki kısıtlı bir işletim sistemi ile piyasaya sürdüğü Surface RT beğenilmemiş ve firmaya zarar ettirmişti. Bununla birlikte ısrarından vazgeçmeyen Microsoft, ana seri olan Surface’i devam ettirmiş, üzerine dizüstü bilgisayar, hepsi-bir-arada bilgisayar ve ofis ekranı ürünlerini de piyasaya sürmüştü. Geçtiğimiz hafta bu serilerin son ürünleri lanse edilmişti.

Rakiplerine göre üst seviye fiyat segmentinde kalan ve kitlesini kısıtlı tutan Surface markası tüketici ilgisini korumayı başardı. Zaman zaman da Surface Go gibi alt seviyeye yönelik ürünler çıkardı. Bunun sonucunda da istikrarlı bir satış grafiği yakaladı. Yüksek fiyat etiketi sayesinde Surface bölümü şu anda milyar dolarlık bir bölüm haline gelmiş durumda.

Elbette global PC pazarında bu rakamlarla Microsoft’un ilk beşe girme ihtimali yok. Lenovo’nun liderliği geri aldığı üçüncü çeyrekte en az 4 milyon adet satış rakamıyla ilk beş listesine girilebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim