Anlık Bildirim

AMD, AiB ekran kartı pazarında büyük artış yakaladı

Polaris grafik mimarisi ile bu yıl çıkışa geçen AMD, rakibinden pay kapmaya devam ediyor. Özelleştirilmiş ekran kartları segmentinde yüzde 40 civarında artış söz konusu.

Bu yıl ekran kartı pazarında çıkışa geçen ve kaybettiği payı geri almaya başlayan AMD, kategori olarak da büyük mesafe kat ediyor. AiB olarak da adlandırılan özelleştirilmiş harici ekran kartı segmentinde AMD’nin büyük yükselişi söz konusu.

Markalar Kategorisinde Yükseliş

JPR tarafından yılın üçüncü çeyreği için yapılan analize göre özelleştirilmiş ekran kartı segmentinde yıl bazında yüzde 9.2, çeyrek bazda ise yüzde 38.2 civarında bir artış elde edildi. Nvidia ürünleri geçen yıla bakıldığında önemli miktarda pay kaybetti.

Geçen yılın aynı döneminde Nvidia’nın yüzde 81 gibi ezici bir üstünlüğü bulunuyordu. AMD ise yüzde 19 civarında geziniyordu. Bu yıla baktığımızda ise Nvidia artık yüzde 70 civarında geziniyor. AMD ise yüzde 50 civarında bir artışla pazar payını yüzde 30 seviyesine çıkardı.

Bugüne kadar AMD tarafında Radeon RX 460, 470 ve 480 ekran kartlarını gördük. Nvidia ise GTX 1060, 1070 ve 1080 ekran kartları ile geldi. Yılın dördüncü çeyreğinde ise hareketlilik sürecek. Nvidia’nın GTX 1050 ve 1050 Ti modelleri yaygın olarak satışa çıkacak. AMD tarafında ise Çin’de piyasaya çıkan RX 470D ekran kartı yeni olarak görülüyor. Bu bakımdan son çeyrekte pazar payı Nvidia lehine bir iki puan oynayabilir.

Analizde dikkat çeken diğer bir nokta ise AiB segmentinin artış gösterirken, PC sevkiyatlarının da yüzde 17 civarında düşüş yaşaması oldu. Hazır sistemlere tüketicilerin ilgisinin düştüğü gözlemlenirken, özellikle oyuncular ve sistem toplayanlar AiB ekran kartlarına yöneliyor. Elbette oyun bilgisayarlarının da bunda etkisi büyük. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim