Anlık Bildirim

AMD: GPUOpen, mobil cihazlarda da kullanılabilir

AMD'nin açık kaynak olarak grafik birimlerine geniş bir erişim imkanı sunmayı amaçladığı GPUOpen girişimi, mobil cihazları da kapsama alanına almayı planlıyor.

Grafik teknolojilerini Radeon Technologies Group adındaki oluşuma devreden ve hızlı bir geliştirme süreci hedefleyen AMD, GPUOpen girişimi ile de oyun geliştiricilerine kolaylık sağlamayı hedefliyor. Faaliyetlerine resmi olarak başlayan girişim, bir web portalı üzerinden de kaynak sunmaya başlamıştı.

Grafik birimlerine geniş bir erişim imkanı sunmayı amaçladığı GPUOpen platformu bilgisayar ve konsol oyunları ile aynı zamanda 64-bit Linux sürücülerinin geliştirilmesini destekliyor. Son dönemde GPUOpen kaynakları ile geliştirilen oyunlardan birisi Rise of the Tomb Raider olmuştu. Bununla birlikte platform, istendiği takdirde akıllı telefon ve tabletler için oyun geliştirilmesinde de kullanılabilecek. 


GPUOpen platformu açık kaynak olduğu için, geliştiricilerin ilgi göstermesi yeterli olacak. AMD yetkililerinden Robert Hallock, kaynakların çok kolay bir şekilde port edilebileceğini ve ölçeklendirilebileceğini belirtiyor. Yani mobil geliştiricilerin işi oldukça kolaylaştırılmış.

AMD'nin programdan amacı büyük gelirler elde etmek değil. Oyun geliştiricilerin platforma göstereceği ilgi, dolaylı olarak AMD'nin işine yarıyor zira bu destek sayesinde Nvidia karşısında daha iyi pozisyon alabilecek. Bu da, rekabette yavaş yavaş yaralarını sarabilmesini sağlayabilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim