Anlık Bildirim

AMD, MacBook ailesine göz kırpıyor

Önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü APU çözümlerine imza atması beklenen AMD, büyük bir başarıya imza atarak Apple’ın MacBook dizüstü modellerinde kendisine yer bulabilir.

İşlemci pazarında rakibi Intel’in çok çok gerisinde kalan AMD, Zen mimarisi ile durumu yeniden toparlamayı ümit ediyor. Aslında Zen mimarisi firmaya pek çok önemli kapıyı aralayabilir zira rakibinde olmayan önemli bir avantaj sunabiliyor.

Yıllar önce APU sistemlerini ortaklarının isteğine göre özelleştirmeye başlayan AMD, gelecek adına da önemli adımlar atmış oldu. Sony ve Microsoft gibi iki büyük devin son konsollarında kendisine yer bulan AMD APU’ları, devam tarzındaki yeni modellerinde de kullanılıyor. Hatta Xbox Scorpio kod adındaki iddialı konsola da hayat verecek.

AMD’nin bu özelleştirilebilir yapısı diğer firmaların da ilgisini çekiyor. Gelen bilgilere göre Apple, MacBook ailesinde özelleştirilmiş bir APU’ya yer verebilir. Özellikle Intel tarafından grafik konusunda Apple’ın gereksinimleri karşılanamazsa, 2018 yılında önemli bir değişikliğe şahit olabiliriz.

AMD, üzerinde uzun yıllardır çalıştığı 14nm litografisi ile üretilen Zen işlemcilerini gelecek yıl başlarında piyasaya sürmeyi planlıyor. İlk APU’lar ise gelecek yılın ortalarında piyasada olacak. AMD’nin Zen tabanlı özelleştirilmiş APU’larını da 2018 yılında tedarik etmeye başlayacağı ifade ediliyor.

AMD’nin yeni nesil APU’ları 10W seviyesine kadar inebiliyor. Standart tasarımlar ise 35W-45W arasında TDP değerine sahip. Bu değerler Intel’in H serisi işlemcilerinin TDP değerleri ile hemen hemen aynı. HBM 2 bellek barındıran bir Vega tabanlı entegre ekran kartı ile Apple’ın aradığı çözüm ortaya çıkabilir.

Bunlar şimdilik iddia seviyesinde. Elbette Intel’in gelecekte H serisi işlemcilere yapacağı grafik takviyesi de belirleyici bir rol oynayacaktır. Bu bakımdan önümüzdeki yıllarda atılacak adımlar büyük önem taşıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6473 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd zen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim