Anlık Bildirim

AMD, Nvidia’nın pazar payından çalmaya devam ediyor

Bu yıl itibariyle hiç olmadığı kadar kıyasıya bir mücadeleye girişen AMD ve Nvidia, tüketiciye sundukları avantajlar ile ilgi çekmeye çalışıyor. Büyüme konusunda ibre AMD’den yana.

Uzun yıllar boyunca pazar payında kayıplar yaşayan ve bir türlü toparlanamayan AMD, rakibi Nvidia’ya çok büyük bir alan kaptırmıştı. Bu yıldan itibaren yükselişe geçen AMD, kaybettiği toprakları geri almaya başladı. İki firmanın pazar paylarında ciddi değişimler var.

Harici grafik kartı segmentine baktığımızda, geçen yılın son çeyreği için Nvidia tarafında yüzde 73.8, AMD tarafında ise yüzde 26.2 pazar payı bulunuyordu. Bu yılın ilk çeyreğinde oranlar yüzde 70.6 ve yüzde 29.4 oldu. Yılın ikinci çeyreğinde ise yüzde 65.8 ve yüzde 34.2 seviyeleri karşımıza çıktı. AMD, son üç çeyrekte yüzde 8 civarında pazar payı kazanırken, Nvidia da aynı oranda kaybetmiş oldu.

Masaüstü grafik kartı segmentine baktığımızda ise geçen yılın son çeyreğinde yüzde 80 – yüzde 20 civarında bir sıralama bulunuyordu. Yılın ilk çeyreğine geldiğimizde yüzde 77.3 - yüzde 22.7 sıralamasını gördük. Yılın ikinci çeyreğinde ise sıralama yüzde 70 - yüzde 30 olarak kaydedildi. Yani AMD toplamda yüzde 9 pay kazanırken, Nvidia da aynı oranda değer kaybetti.

Yılın üçüncü ve dördüncü çeyreklerinde AMD’nin pazar payını daha da arttırması bekleniyor zira Radeon RX serisi tam anlamıyla piyasaya çıkmış olacak. Fiyat ve performans çizgisinde başarılı ürünler arayan tüketicilerin ilk tercihi olacak RX serisi, pazar payına da katkı sağlayacak.

Nvidia ise biraz daha üst fiyat çizgisinde mücadele veriyor. Bu bakımdan satış rakamları konusunda AMD’nin gerisinde kalabilir ancak gelir konusunda firma halen açık ara liderliğini sürdürecektir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7911 kez okundu.
43 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim