Anlık Bildirim

AMD'nin büyük umutlar bağladığı ve önümüzdeki aylarda piyasaya sürmeye hazırlandığı Polaris mimarili grafik kartları için ilk fiyat bilgileri de gelmeye başladı. AMD'nin Hindistan'a test için gönderdiği prototip kartlardan elde edilen fiyatlar, bu yıl çıtanın biraz daha yükselebileceğini gösteriyor. 

Geçtiğimiz Aralık ayında C98 kod adlı bir grafik kartı prototipi Hindistan'a giden kargo veritabanında ortaya çıkmıştı. C98 için AMD'nin Radeon R9 490 veya 490X olabileceği iddialar mevcut. 600$ civarında bir birim fiyatı olan ekran kartı, önceki yıl teste gönderilen Hawaii tabanlı aynı sınıftaki prototiplerden yüzde 33 daha pahalı. Yani Radeon R9 490 serisi, önceki nesilden yüzde 30 civarında bir fiyat artışı yaşayabilir. 


Geçen hafta sonunda ise C99 kod adlı tam kapasite ile çalışabilen bir ekran kartı prototipi teste gönderildi. Prototipin birim fiyatı 1700$ seviyesinde. Bu kartın Fury X2'nin devamı niteliğinde olabileceği belirtiliyor zira Fury X2 test prototipleri de aynı birim fiyatından Hindistan'a girmişti. 

Yine geçen yıl ortalarına doğru C91 ve C92 kod adlı iki kart daha test için Hindistan'a gitmişti. Birim fiyatı 300$ civarında olan bu prototiplerin, giriş seviyesi Polaris ekran kartlarına ait olduğu tahmin ediliyordu. Böylece Polaris grafik mimarisi için 300$-1700$ arasında değişebilecek tahmini bir fiyat aralığı ortaya çıkmış oluyor.

Polaris grafik mimarisinin önceki nesil kartlardan bir miktar daha yüksek fiyattan satışa çıkacağı tahmin ediliyordu. Ülkemizdeki döviz kuru hesaba katıldığında, bu yıl yeni mimari biraz daha yüksek bir seviyeden piyasaya giriş yapacaktır. Diğer bir ayrıntı ise Radeon R9 Fury X2 ekran kartının yıl ortasına doğru çıkacak olması nedeniyle, yeni nesil çift grafik birimli ekran kartının en erken gelecek yıl ortalarına doğru sarkma ihtimali.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim