Anlık Bildirim

ABD’li yarı iletken devi AMD son dönemde Ryzen yongalarıyla adından sıkça söz ettirmekte. Ekran kartı kanadında aynı başarıyı bir türlü yakalayamayan firmanın başı geçtiğimiz günlerde RX 560 modelinde yapılan, habersiz sayılabilecek değişikle derde girdi.

İlk başta bir Alman teknoloji sitesinin farketmesiyle ortaya çıkan RX 560’ın paralel işlem birimi tarafındaki 1024 birimden 896 adete olan düşüş, bir çok kullanıcının değişikliği farketmesi üzerine firmaya tepki yağmuru yağmasına neden olmuştu. Zira herhangi bir isim değişikliği içermeyen kartlar kullanıcıların kafasını karıştırıyordu.

Resmi açıklama

Neyse ki çok geçmeden firmanın açıklama yapmasıyla durumun sebebi anlaşıldı. Yapılan resmi açıklamaya göre AMD, geçtiğimiz yaz döneminde iş ortaklarına yaptığı bildiriyle 14 birimli yeni GPU’nun kullanımına izin vererek RX 500 serisinde daha fazla seçenek sunabilmelerine izin vermiş. Buna karşın firmanın partnerlerinin isimlendirme hususundaki dikkatsizliği sonucunda yeni GPU sanki RX 560’ın yeni hali gibi anlaşılmış.
Doğrusu fiyatlandırma konusunda mantıken donanımsal kırpmaya eşlik eden bir fiyat düşüşü de beklenir fakat herhangi bir değişiklik olmaması gelişmenin bir dikkatsizlikten fazlası olabileceği yönünde akıllarımızda soru işaretleri oluşturdu.

Aslına bakarsak AMD RX 500 ailesinin tanıtıldığı dönemde Polaris 11 GPU’sunun 16 ünitesinin tamamı açık olarak bulunduğu RX 560’ın yanı sıra Orta Doğu pazarına özel olarak 896 akış işlemcili RX 560D’yi de kullanıma sunmuştu. Görünen o ki ABD’li teknoloji devi giriş segmentinde rakibinin karşısına daha çok seçenekle çıkarak pazar payını genişletmek istiyor.
Son olarak, açıkçası bu haliyle kart ismi değiştirilmiş RX 460'dan başka bir model değil. Bu gelişmeden sonra sisteminde RX560'a yer vermek isteyen kullanıcıların değişikliği dikkate alması iyi olacaktır. İlerleyen günlerde gelişmeleri takip ediyor olacağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim