Anlık Bildirim

AMD Radeon Fury lanse edildi; Fiji GPU'su hava soğutma ile geliyor

AMD ilk defa Radeon Fury X ekran kartında kullandığı Fiji GPU'suna sahip ikinci modelini de duyurdu. X takısı taşımayan Fury modeli, teknik özellik seviyesinde abisinin kırpılmış versiyonu olarak değerlendirilebilir. Sıvı soğutma yerine hava soğutma çözümlerinin tercih edildiği ve üreticilere özel tasarım imkanın tanındığı yeni ekran kartı için ilk etapta Asus ve Sapphire, kendi tasarım çizgilerini taşıyan modellerini kullanıma sunuyorlar.
AMD Radeon Fury lanse edildi; Fiji GPU'su hava soğutma ile geliyor
 
Teknik özellik seviyesinde değerlendirecek olursam eğer, 4096 yerine 3584 adet paralel işlem birimine sahip olan Radeon Fury, buna bağlı olarak 256 yerine 224 adet doku ünitesi ile geliyor zira 64 yerine sadece 56 işlem ünitesi aktif olarak geliyor. Geometri üniteleri ve ROP sayısında herhangi bir değişikliğin olmadığı kart, abisi gibi HBM bellek teknolojisinden istifade ediyor ve 4GB bellek ile 4096-bit bellek veri yoluna sahip.
Saat hızlarında ufak bir değişikliğe giden AMD, sıvı soğutmalı Fury X modelinin 1050MHz olan GPU hızını, hava soğutmalı Fury modelinde 1000MHz olarak tayin ederken, bellek frekansı ise 1000MHz ile herhangi bir değişikliğe uğramamış. Mimari seviyede GCN 1.2 tasarımını sürdüren kart, 8.9 milyarlık transistör sayısı ile aynı GPU'nun bir takım özellikleri kırpılmış versiyonu olduğunu detay seviyesinde de gözler önüne seriyor. 
Kullanılan GPU'nun fiziksel olarak aynı karakteristiğe sahip olması, performans seviyesinde bir takım olumlu sonuçlar doğururken, kırpılmış özelliklere rağmen TDP tarafında tipik kart gücünü Fury X gibi 275 Watt olması sonucunu doğuruyor. Tabi ki, iki kart arasındaki tam yük altı ve oyun kullanımındaki güç tüketim değerlerine, video incelemesini gerçekleştirdiğimiz vakit detaylı bir şekilde değiniyor olacağız. Nvidia GeForce GTX 980'in rakibi olarak anons edilen Radeon Fury, abisinin aksine rakibi karşısında üstünlük kurmayı başarıyor.
AMD Radeon Fury lanse edildi; Fiji GPU'su hava soğutma ile geliyor
 
Yurtdışında bugün çıkan kimi incelemelere göre, Radeon Fury farklı çözünürlük denemelerinde GeForce GTX 980'den ~%10+ civarı hızlı olmayı başarıyor. Fiyatı rakibinden 50 dolar daha yüksek olan kartın, sıkıntıya uğradığı en büyük kriter ise, enerji verimliliğinde rakibinin gerisinde kalıyor olması. Üreticilerin aksine, her iki ekran kartı da mevcut performans değerleri ile birlikte, 4K için yeterli gücü kullancısına sağlayamıyor.
AMD Radeon Fury, yurt dışında 549$'lık bir fiyatla lanse ediliy or. 14 Temmuz ile birlikte raflardaki yerini alması beklenen ekran kartı, üreticilerin özel tasarım yetkisine sahip olduğu için, hız aşırtma tarafında yeteneği yüksek yeni versiyonlara sahip olacak gibi görünüyor. Dolayısıyla bilmediğimiz bir sınırlama yok ise, söz konusu hız aşırtma yeteneği olduğunda güçlü soğutma ve özel komponentlere sahip bazı Fury modelleri, GPU frekansında Fury X'in ulaşabildiği 1150MHz seviyelerini aşıp daha agresif değerlere de ulaşabilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4525 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
radeon, teknik özellik ve
4 etiket daha haber erdi özüağ amd fiyat
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim