Anlık Bildirim

AMD, Radeon HD 7000 serisi yeni nesil GPU tasarımının detaylarını Haziran ayında açıklayacak

AMD önümüzdeki Haziran ayında Fusion Geliştirme Zirvesi adı altında geniş kapsamlı özel bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlik kapsamında hem AMD'den hem de farklı şirketlerden çok sayıda yönetici sunumlar yapacak, çeşitli seanslarda başta Fusion olmak üzere çok sayıda teknolojiye yönelik "derin dalış" seansları gerçekleştirilecek.

AMD'nin yayınldığı etkinlik programına dikkatlice bakıldığında, yapılacak seanslardan birinde Southern Islands serisi yeni nesil GPU'ların yani Radeon HD 7000 serisi ekran kartlarının da tanıtılacağını görüyoruz. "Graphics Core Next architecture" başlığı altında yapılacak sunumda yeni GPU'lardaki mimari güncellemeler masaya yatırılacak.

Yapılan kısa açıklamaya göre seans kapsamında özellikle "yeni shader sistemi" sistemi ve bunun yazılım tarafında sunduğu kazanımlar ile programlama esnekliği üzerinde durulacak. Henüz resmi olarak doğrulanmasa bile Southern Islands serisi GPU'ların genel olarak Cayman mimarisini temel alması ve üzerine ciddi güncellemeler ve yeni özellikler getirmesi bekleniyor.

Tasarım çalışmalarının Şubat ayında tamamlandığı belirtilen Southern Islands kod adlı Radeon HD 7000 serisi ekran kartlarının üçüncü çeyrekte, dizüstü bilgisayarlar için hazırlanan Mobility Radeon HD 7000M serisinin ise son çeyrekte pazara sürülmesi beklenirken, burada belirleyici asık faktör ise TSMC'nin 28nm konusunda yeterli verimliliğe ulaşıp ulaşmadığı olacak.

AMD aynı etkinlik kapsamında "Programcının APU Galaxy Rehberi" adı altında Fusion işlemcilerindeki entegre grafik birimlerine yönelik GPU tabanlı bilgi-işlem özelliklerine yönelik sunum da yapacak. L1ano kod adını taşıyan orta-üst sınıf Fusion işlemcilerinin üretici satışına başlayan AMD özellikle grafik performansında fark yaratacağını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19656 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, gpu ve radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim