Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 7990'ın teknik özellikleri netleşti

AMD Radeon HD 7990'ın teknik özellikleri netleşti
AMD'nin önümüzdeki hafta içerisinde lanse etmeye hazırlandığı çift grafik işlemcili yeni ekran kartı modeli Radeon HD 7990 için resmi özellikler nihayet resmiyete kavuştu. 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanan iki adet Tahiti XT grafik yongasının güç verdiği kart, iddialı teknik özellikleriyle AMD'nin performans liderliği hedefini ön plana çıkartıyor.
Her grafik birimi için 2048 adet olmak üzere toplamda 4096 adet paralel işlem birimine, 2x 384-bit bellek veri yoludesteğine, 256 adet doku ünitesine ve 6GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan Malta kod adlı yeni ekran kartı, 1GHz GPU ve 6GHz bellek saat hızlarında görev yapıyor. Bellek bant genişliği 576GB/saniye olarak açıklanan kartın tek hassasiyetli işlem gücü ise 8.2 TeraFLOP. 
Çift slot tasarım ile gelen AMD Radeon HD 7990'a, her biri 92mm çapında üç adet fana ile donatılmış yeni bir soğutucu tasarımı eşlik ediyor. Bu tasarım ile birlikte AMD de ilk defa üç fanlı bir soğutucuyu referans kart tasarımına dahil etmiş oldu. Üzerinde iki adet 8pin PCIe güç konnektörü bulunan PCIe 3.0 ve DirectX 11.1 destekli kart, aynı zamanda Crossfire ile Quad Crossfire kurulumlarına da olanak tanıyor.
Görüntü aktarımı için DVI ve dört adet DisplayPort konnektörü ile gelen AMD Radeon HD 7990 ile Eyefinty teknolojisi üzerinden çok monitörlü bir sistem oluşturmak ta mümkün. Battlefield 4'ün 17 dakikalık "gameplay" videosuna güç veren sistemde kullanılan Radeon HD 7970, AMD'nin en güçlü ekran kartı olarak önümüzdeki günlerde lanse edilmiş olacak. GeForce GTX 690'ın rakibi olarak sahne alacak kartın, benzer şekilde yüksek bir fiyatlandırma ile kullanıcılara merhaba demesi bekleniyor. 

AMD Radeon HD 7990'ın teknik özellikleri netleşti
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2748 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon ve teknik özellik
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim