Anlık Bildirim

AMD Radeon M400 mobil grafik kartları göründü, içlerinde Polaris yok

AMD’nin mobil tarafta bu yıl için hazırladığı Radeon M400 serisi ekran kartları belirginleşmeye başladı. Masaüstünün aksine, şimdilik seride Polaris mimarisi yer almıyor.

Bir süre önce, Lenovo’nun Yoga 510 modelinde iki yeni Radeon M400 ekran kartına rastlanmış ve Polaris tabanlı mobil grafik kartlarının çok yakın olduğu kanaati oluşmuştu. Bununla birlikte yeni bilgiler, konunun göründüğü gibi olmadığını gösteriyor.

Radeon M400 mobil grafik kartı ailesi, aslında önceki nesillerin yeniden elden geçirilmiş hali durumunda. Aile içerisinde Radeon R9 M, R8 M, R7 M, R6 M ve R5 M serileri yer alıyor. Daha önceki tahminlerin aksine, aile içerisinde ne Polaris tabanlı ne de Fiji veya Tonga tabanlı bir üye yer alıyor.

Kartların özelliklerine bakacak olursak:

 

AMD Radeon M400 mobil grafik kartları göründü, içlerinde Polaris yok Tam Boyutta Gör

Orta ve üst seviye hitap edecek olan ekran kartlarının, cihaza göre GDDR5 veya DDR3 bellek desteği ile geleceği ifade ediliyor. Tabloda görünen Radeon R7 M460 ve Radeon R5 M430 ekran kartları da, yukarıda bahsettiğimiz gibi Polaris tabanlı değil, aksine elden geçirilmiş versiyonlar.

Computex 2016 veya E3 2016 fuarlarında bu yeni ekran kartlarının resmiyet kazanması bekleniyor. Peki Polaris mimarisi nerede yer alacak? Kaynaklar, ilerleyen zamanlarda Radeon R9 M400 serisinde Polaris tabanlı ekran kartlarının olmasını bekliyor. Üretim geometrisi ve watt başına performans artışı sayesinde, Polaris tabanlı kartlar, tüm aileden oldukça ayrılmış bir durumda olacak. Ayrıca Radeon R9 M295X ve Radeon R9 M395X kartlarının da yeniden isimlendirilerek R9 M400 altında satışa çıkması bekleniyor.

Performans

Yeni ekran kartlarının performansı da merak edilen bir konu. Bazı kaynaklar, elde ettikleri örneklerle test işine girişmiş durumda. Yoga 510 modelinde de karşımıza çıkacak Radeon R5 M430 bunlardan birisi.

2GB DDR3 bellekli Radeon R5 M430 ekran kartı, yapılan testlerde orijinali olan Radeon R5 M330 modelinden yüzde 15-20 daha iyi performans gösteriyor. Kartın frekans hızında yapılan artışlarla, performans farkı elde edilmiş. Tahminler, üst seviyeye çıkıldığında yüzde 20-30 bandında farklar olabileceğini ifade ediyor. Elbette en büyük fark Polaris tabanlı versiyonlarda görülecek.

İlk Örnekler

Radeon M400 serisi ekran kartlarını taşıyacak olan ilk cihaz şu anda Lenovo Yoga 510 olarak görünüyor. Henüz piyasaya çıkmayan bu modelin yanında ayrıca Apple’ın MacBook ailesinde de M400 serisine yer verileceği ifade ediliyor. Ayrıca AMD’nin yeni Bristol Ridge APU ailesinde de M400 serisi kullanılacak.

Polaris mimarisi olarak baktığımızda ise Mac masaüstü bilgisayarları, PlayStation 4.5 ve Nintendo NX konsolları da bu mimariden istifade edecek. AMD’nin elde edeceği bu geniş müşteri yelpazesi, bu yıl pazarda hareketlenmesini sağlayacak. 

AMD Radeon M400 mobil grafik kartları göründü, içlerinde Polaris yok
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim