Anlık Bildirim

AMD Radeon Pro Duo, Titan X’ten 1.5 kat daha güçlü

Dünyanın en güçlü ekran kartı olarak piyasaya çıkmaya hazırlanan AMD Radeon Pro Duo ekran kartı ile ilgili detaylı teknik bilgiler gün yüzüne gelmeye başladı.

AMD’nin dünyanın en güçlü ekran kartı sloganıyla lanse ettiği Radeon Pro Duo, teknik detaylardan yoksun olarak sahneye çıkmıştı. Önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak yeni canavar için, nihayet teknik detaylar da şekillenmeye başladı.

İki adet Fiji XT çekirdeğini barındıran Radeon Pro Duo için, R9 Fury serisinden hareketle zaten pek çok tahmin yürütülüyordu zira bilinen değerlerin 2 ile çarpılması, gerçek değerlere oldukça yaklaştırıyordu. Tahminlerin çoğu da doğru çıkmış durumda.

Radeon Pro Duo

Her Fiji XT çekirdeği için 128 GCN işlem birimi, 4096 shader işlemcisi, 64 ROP birimi, 256 desen haritalama birimi, 4GB HBM bellek, 512GB/s bellek bant genişliği ve 1000MHz frekans hızı söz konusuydu. Radeon Pro Duo için de 8192 shader işlemcisi, 128 ROP birimi, 512 desen haritalama birimi, 512GT/s doku doldurma oranı, 8GB HBM bellek, 1TB/S bellek bant genişliği ve 128GP/s piksel doldurma oranı şeklinde değerler karşımıza çıkıyor.

AMD Radeon Pro Duo ekran kartı, son kullanıcıdan ziyade 4K içerik, sanal gerçeklik içerikleri üretme ve tüketme konularına eğileceği için, performans değerlerinin de en yüksek seviyede olması gerekiyor. Bu anlamda AMD, sanal gerçeklik için geliştirilmiş en iyi kart olduğunu ifade ediyor.

 

AMD Radeon Pro Duo, Titan X’ten 1.5 kat daha güçlü Tam Boyutta Gör

Testler

AMD’nin sunumlarına göre; Radeon Pro Duo ekran kartı, Nvidia’nın GeForce Titan X modelinden yüzde 50, Radeon R9 295X2 ekran kartından ise yüzde 30 daha hızlı. Kartın 32-bit tek hassasiyetli performansı 16TFLOPS seviyesine çıkıyor. 64-bit hassasiyetli performans ise 0.9TFLOPS seviyesinde kalıyor.

Çift Fiji XT grafik birimi barındıran aslında bir ekran kartı daha var ki o da, FirePro S9300 X2. Bununla birlikte ekran kartı sunuculara hitap ettiği için frekans hızı 850MHz civarında. Bu da, performans değerini 13.9TFLOPS sviyesine çekiyor. Ayrıca ısıl tasarım değeri de 50Watt daha düşük.

3 adet 8-pinli PCIe güç bağlantısına ihtiyaç duyan AMD Radeon Pro Duo, 350W ısıl tasarım değerine sahip ve Cooler Master tarafından geliştirilen sıvı soğutma sistemini kullanıyor. Sıvı soğutma sisteminin, kaplama içerisine yerleşimi oldukça başarılı bir şekilde sağlanmış.

Daha önce de söylediğimiz gibi AMD Radeon Pro Duo, profesyonellere ve kurumlara hitap eden bir ekran kartı olacak. Bu bakımdan sınırlı sayıda üretilecek ve bulunması biraz zor olabilir. 26 Nisan 2016 tarihinde piyasaya çıkacak kartın fiyatı 1500$ olarak açıklanmıştı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7984 kez okundu.
19 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon pro duo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim