Anlık Bildirim

AMD Radeon RX 480 hız aşırtma ile 1600MHz seviyelerine kadar çıkabiliyor

Alt seviyede rekor satışlar yapması beklenen AMD Radeon RX 480 ekran kartının piyasaya çıkışı için sayılı günler kaldı ve şimdiden ilk prototipler testlere girmeye başladı.

Alt seviyede rekor satışlar yapması beklenen AMD Radeon RX 480 ekran kartının piyasaya çıkışı için sayılı günler kaldı ve şimdiden ilk prototipler testlere girmeye başladı. Ayrıca bu prototiplerin iç aksamı da ayrıntılı bir şekilde inceleniyor.

Radeon RX 480

Radeon RX 480 ekran kartı, 2304 Stream işlemcisine ve 36 adet GCN 4.0 işlem birimine sahip. Yeni nesil GCN birimleri daha az enerji tüketiyor ve daha performanslı. AMD, yeni optimizasyonlarla en iyi performans seviyelerine ulaştığını belirtiyor. Sadece 14nm sürecini baz alırsak önceki nesle göre watt başına 1.7kat artış söz konusu. Diğer optimizasyonları da hesaba katarsak, bu kez 2.8 kata kadar performans artışı elde edilebiliyor.

Ekran kartı 4GB veya 8GB GDDR5 bellek ile gelecek. 256-bit bellek veriyolu ile 256GB/s bellek bant genişliğine ulaşılabiliyor. Tek bir 6-pinli güç bağlantısına ihtiyaç duyan ekran kartı, 1440p çözünürlüklerle akıcı bir şekilde oyun oynatmayı vadediyor. Radeon RX 480 ekran kartı, 150Watt ısıl tasarım gücüne sahip ve 5.8TFLOPS değerine ulaşıyor.

 

AMD Radeon RX 480 hız aşırtma ile 1600MHz seviyelerine kadar çıkabiliyor

Hızlar

Bugüne kadar ekran kartının çalışma frekansları ile ilgili resmi bir bilgi verilmedi ancak bazı sızıntılar sayesinde ayrıntılara ulaşabilmiştik. 1080MHz taban frekans değeri ile gelecek olan kartın aşırtılmış frekansı ise 1266MHz seviyesinde olacak.

Üreticilerin, hedeflediği kitleye yönelik daha farklı frekans değerleri belirlemesi bekleniyor. Örneğin XFX firmasının Radeon RX 480 ekran kartında, aşırtılmış hız 1328MHz seviyesinde olacak. Yine diğer üreticilerin ekran kartlarında da farklı değerler görebileceğiz.

Radeon RX 480 hız aşırtma konusunda da beklentileri karşılayacak gibi görünüyor. Fire Strike Ultra testlerinde, 1607MHz hız seviyesine ulaşılmış. Ayrıca termal testlerde de ekran kartının 71 derece sınırına kadar çıkabildiği görülüyor. Bazı testlerde ise dengeli hız aşırtma sınırının 1340MHz olduğu belirtiliyor. Bellek ise 8.2GHz seviyesine kadar çıkabiliyor. Bu da, bant genişliğinin bir miktar daha artması demek.  

 

AMD Radeon RX 480 hız aşırtma ile 1600MHz seviyelerine kadar çıkabiliyor

Diğer Bilgiler

AMD Radeon RX 480 ekran kartında 75mm fan bulunuyor ve kutunun içerisini soğutmaya yetiyor. 29 Haziran itibariyle piyasaya ilk olarak referans modellerin çıkacağı belirtiliyor. Bu modellerde tek fan tasarımı yer alacak. XFX firmasının, baskılı devre kartının alt kısmını plaka ile kapladığı ifade ediliyor. Daha sonra piyasaya çıkacak olan özelleştirilmiş tasarımlarda ise farklı hava soğutma veya sıvı soğutma sistemleri görebileceğiz.

Üretici ortakların ekran kartları artık üretim bantlarından çıkmaya başladı. Ekran kartının 4GB GDDR5 bellekli versiyonu 199$ olacak. 8GB GDDR5 versiyonu ise 229$ olacak. AMD’nin herhangi bir stok sıkıntısı yaşanmaması için, tedarik zincirindeki firmalar ile yoğun bir çalışma içerisinde olduğu ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10835 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon rx 480 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim