Anlık Bildirim

 
ABD'li mikroçip üreticisinin Vega mimarisi detaylanmaya devam ediyor. Son sızıntıda kartların muhtemel kutu görseli sızdırıldı. Kutu üzerindeki Quake Champions görseline bakacak olursak kartların bu oyunla birlikte satışa sunulacağını söyleyebiriz. Daha önce gelen sızıntılarda ise üst seviye bir Vega kartının kutu görseline yer verilmişti ve hepsi bir arada bir sıvı soğutma çözümünün kullanılacağı doğrulanmıştı. Tabi hava soğutma kullanan modellerin de bulunması bekleniyor.

Teknik özellikler

Modelin teknik özelliklerine kısaca göz atacak olursak, Vega kartlarda 2 adet HBM2 bellek kümesine yer verilecek ve 8 GB'lık bir kapasiteden bahsediliyor. Ayrıca AMD'nin bellek kapasitesi konusunu üreticilerin tercihine bırakacağını da biliyoruz. 14 nm üretim sürecinden geçen GFX9 çekirdek mimarisini kullanan NCU dizaynıyla gelecek olan en üst seviye modelde 64 işlem ünitesi içerisinde 4096 işlem birimi yer alacak.

GTX 1080'in önünde!

GPU'nun 1000 MHz'lik taban ve 1200 MHz'lik boost clock değerleriyle geleceği ise benchmark testlerinden öğrendiğimiz bir başka detay. Ayrıca her ne kadar oyun performansı bakımından ölçücü bir etken olmasa da Open CL testlerinde GTX 1080'in önünde yer alması donanım severleri heyecanlandırır nitelikte.

Son olarak modellere dair henüz net bir fiyat ve çıkış tarihi duyurulmuş değil lakin içinde bulunduğumuz çeyrekte satışa sunulması bekleniyor. Computex 2017 fuarıyla da daha fazla detaya ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5052 kez okundu.
20 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, hbm2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim