Anlık Bildirim

AMD Vega’nın lansman mekanı göründü

AMD global pazarlama direktörü Chris Hook, geçtiğimiz günlerde Facebook hesabından ilginç bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta, biraz döküntü halde ve çelik yapılardan oluşan bir mekan görülüyor.

Polaris tabanlı yeni nesil ekran kartlarını henüz piyasaya süren ve Nvidia ile sıkı bir rekabete girişen AMD, aslında asıl bombayı bir sonraki Vega mimarisine saklıyor. Bu nesilde GDDR5 bellek ile yetinen firma, Vega mimarisi ile HBM 2 bellek teknolojisini kitleler ile buluşturacak. Yeni mimarinin lansman hazırlıkları başladı.

Lansman

AMD global pazarlama direktörü Chris Hook, geçtiğimiz günlerde Facebook hesabından ilginç bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta, biraz döküntü halde ve çelik yapılardan oluşan bir mekan görülüyor. Hook, bu mekanın AMD Vega lansmanı için hazırlandığını belirtti. Ayrıca mekan fotoğrafı, Hook’un hesabının kapak resmi olarak da atanmış.

Fotoğrafa bakıldığında, mekanın döküntü hali ve nasıl bir lansman sahnesi haline geleceği kafa karıştırıyor. Bu noktada, Hook’un bir trolleme yaptığı akla gelmiyor değil ancak uzun yıllar önce ATI Radeon 9800XT ekran kartının lansmanında da benzer bir atmosfer kullanılmıştı.

Etkinlik, Half Life 2 ile birlikte, San Fransisco’daki Alcatraz adasında gerçekleştirilmişti. ATI, o dönem vinçlerle tonlarca malzeme taşımış ve adayı Half Life 2 sahnelerini andıracak şekilde dizayn etmişti. O dönemin en ilginç ürün tanıtımı kabul edilen 9800XT lansmanı, ayrıca firmanın o güne kadar ki en çok olumlu eleştiri alan etkinliği olmuştu.

Muhtemelen AMD Vega ile birlikte önemli bir oyunun da lansmanı yapılacak. Mekan, bu doğrultuda seçildi ve tasarımı da buna göre yapılacak. AMD’nin Vega için çok görkemli bir etkinlik hazırladığı tahmin ediliyor.

AMD Vega

AMD bu yıl, üst seviyede GTX 1080 veya Nvidia Titan gibi ekran kartlarına hiç dokunmadı ve Radeon RX serisini daha altına konumlandırarak fiyat-performansa oynadı. Firma üst seviyedeki hamlesini ise Vega mimarisine saklıyor.

HBM 2 bellek teknolojisini yaygın kullanıma sunacak olan Vega mimarisi, yine iki kategoride olacak. Bu kez Vega 11 mimarisi Titan X gibi kartlara rakip olacakken, Vega 10 ise GTX 1080 ekran kartının karşısına çıkacak.

HBM 2 bellek yanında GCN mimarisinde de önemli değişiklikler bekleniyor. Sıfırdan tasarlanan GCN çekirdekleri, daha az güç tüketiminde daha fazla performans gösterebiliyor. Vega ekran kartlarında 4096 veya 6000 gibi çekirdek sayılarından bahsediliyor.

AMD Vega mimarisi ne zaman piyasaya çıkacak? Görsele bakıldığında henüz hazırlıkların ilk aşamada olduğu görülüyor. Bu bakımdan, daha önceki iddialarda yer verilen Ekim veya Kasım ayı dönemleri akla daha uygun geliyor. Bu dönemde tanıtılan ekran kartları, muhtemelen yıl sonunda piyasada olacaktır.

Normalde Vega mimarisi için 2017 yılları işaret ediliyordu ancak GTX 1080 seviyesinde AMD’nin ciddi bir Polaris ekran kartı çıkarmaması, planları biraz değiştirmiş gibi görünüyor. Yılın sonunda en azından GTX 1080 ayarında bir Vega ekran kartı beklenirken, Titan X rakibinin ise 2017 yılına sarkabileceği konuşuluyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6535 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd vega ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim