Anlık Bildirim

AMD büyük kayıplar yaşamaya devam ediyor

Piyasaya sürdüğü Radeon R9 ve Fury serileri büyük ilgi gören AMD, bununla birlikte halen finansal kötü gidişe bir dur diyebilmiş değil. Firma yılın ikinci çeyreğinde de büyük kayıplara imza attı. 

Yapılan açıklamaya göre yılın ikinci çeyreğinde 942 milyon dolar gelir elde edildi. Bu rakam geçen yıl aynı döneme göre yüzde 40 civarında azalma yaşadı. Yine ikinci çeyrekte 181 milyon dolar net zarar kaydedildi. Bu geçen yıl aynı döneme göre yüzde 35 düşüş anlamına geliyor. 

PC pazarındaki daralma AMD'yi çok derinden etkiliyor. Firmanın Bilgisayar ve Grafik bölümü yüzde 54 düşüş yaşadı ve 379 milyon dolar gelir elde edebildi. Bununla birlikte konsol pazarı firmanın biraz da olsa yüzünü güldürdü zira Entegre ve Yarı Özel Yonga bölümü 563 milyon dolar gelir ile yüzde 12 artış yaşadı. 

AMD'nin büyük mali kayıplar yaşaması radikal yeniden yapılanma iddialarını da yeniden gündeme getirdi. Firmanın kişisel bilgisayarlara yönelik grafik kartları üreten bölümünü elden çıkarmasından pek çok önemli yöneticinin ve çalışanın işine son verilmesine kadar pek çok seçeneğin masaya yatırılabileceği belirtiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4508 kez okundu.
54 kişi, toplam 56 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim