Anlık Bildirim

AMD de masaüstü kartlarını mobile getiriyor

Geçmiş yıllarda bir grafik mimarisinin masaüstü versiyonları çıktıktan sonra mobil versiyonlarının da geldiğini görürdük. Bu yıl hem Nvidia hem de AMD masaüstü kartlarını mobile getirmeyi tercih etti.

Pascal grafik mimarisi ile yeni bir dönemin kapılarını açan Nvidia, GTX 1000 ekran kartı serisini kesintiye uğratmadan taşınabilir platforma getirmiş ve ayrıca bir mobil versiyon tanıtmamıştı. AMD de rakibi ile aynı yolu izleyecek gibi duruyor.

IFA 2016 fuarında görücüye çıkan Dell Alienware 15 ve 17 oyuncu dizüstü modelleri, Radeon RX 470 ekran kartı ile dikkat çekiyor. Normalde Polaris tabanlı mobil ekran kartları olacağı söyleniyor ve bekleniyordu ancak bugüne kadar herhangi bir duyuru yapılmadı. 14nm üretim süresi ile üretilen ve enerji tüketimi konusunda oldukça cimri olan Polaris mimarisi, doğrudan dizüstünde kendisine yer bulabilecek potansiyele sahip.

Dell’in yeni Alienware modelleri bu ihtimali güçlendiriyor. Üstelik modelleri Radeon resmi sayfasında duyurmuş olması da ihtimali güçlendiren diğer bir etken. Henüz resmi bir açıklama yok ancak muhtemelen RX 470 ve RX 460 ekran kartlarını doğrudan taşınabilir sistemlerde görebileceğiz.

Radeon RX 470

Radeon RX 470 ekran kartında 32 işlem birimi ve toplamda 2048 Stream işlemcisi yer alıyor. 256-bit bellek veri yoluna sahip kart, 7GHz efektif hızda çalışıyor. Kartın taban hızı ise 1206MHz dolaylarında. Bu bakımdan kayar nokta hassasiyeti de 4.8-5TFLOPS civarında gerçekleşiyor. Ekran kartında tek bir 6-pinli güç bağlantısı bulunuyor.

Radeon RX 470 ekran kartlı dizüstü modelleri Full HD oyunlarda en iyi performansı sunabilecek. Radeon RX 460 ekran kartlı modeller ise MOBA türündeki oyunları en akıcı şekilde oynatabilecek. Fiyat konusunda ise yeni dizüstü modellerinin nispeten biraz daha uygun fiyatlı olması bekleniyor.

Yeni Alienware serisinde firma magnezyum ile desteklenmiş alüminyum alaşım kullanılıyor. Ekran kartlarına rağmen önceki nesillere göre yüzde 25 daha incelen kasanın içerisinde daha büyük fanlar ve daha iyi havalandırma sistemi yer alıyor. 17 inçlik modelde ise ek olarak göz takibi ile pek çok fonksiyonu harekete geçirebileceğiniz Tobii EyeX modülü yer alıyor. Ay sonunda piyasaya çıkacak modellerin fiyatı henüz açıklanmadı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8394 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon rx 470 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim