Anlık Bildirim

AMD ekran kartları için yeni dönem: Sürücü mimarisi değişti, Radeon Software Crimson Edition geldi

AMD'nin yeni alt oluşumu Radeon Teknolojileri Grubu'nun kurulduktan sonra ilk yaptığı şey, tamamiyle yeni bir sürücü yazılım mimarisine geçiş yapmak oldu. Tüm detaylar haberimizde.
Yaklaşık iki ay önce ekran kartı çalışmalarını yeniden organize ederek yeni bir alt şirket oluşturan AMD, bu sayede daha iyi ve etkili bir yönetim ile daha fazla rekabetçi olmayı hedefliyor. Yapılan değişikliğin ilk meyvesi sürücü tarafında karşımıza çıktı ve AMD, ekran kartları için tamamiyle yeni bir sürücü mimarisine geçiş yaparak daha hızlı ve kullanışlı bir yazılım altyapısı oluşturdu.
Raja Koduri yönetimindeki Radeon Teknolojileri Grubu'nun sürücü tarafındaki yeni stratejisi iki eksende hareket ediyor; yeni bir sürücü markası ve yepyeni bir yazılım altyapısı. Sürücülerin temel ismi Radeon Software olurken, büyük güncellemeler ayrı bir isimle, kısmen daha küçük güncellemeler ise ay ve yıl kodu ile tanımlanmaya devam edecek. 
AMD'nin radikal değişimler içeren ilk büyük güncellemesi Crimson Edition adını taşıyor. 13 yıldır süregelen Catalyst sürücülerine göre ciddi farklar içeren bu sürücü paketi, ilk etapta işlevsellik ve kullanım kolaylığına yöneliyor. Tam adı Radeon Software Crimson Edition 15.11 olan yeni sürücü paketi, artık iyice hantallaşan Catalyst sürücü paketi ile kıyasladığımızda .NET tabanlı kod tabanı yerine QT tabanlı yepyeni bir mimari sayesinde müthiş hızlı çalışıyor. İyi bir sistemde yeni sürücü ekranın açılması sadece 1 saniyede civarında sürerken, öncekinde bu 8 saniyeyi bulabiliyordu.
AMD ekran kartları için yeni dönem: Sürücü mimarisi değişti, Radeon Software Crimson Edition geldi
 
Radeon Software Crimson Edition 15.11 içerisindeki en önemli yenilik, Radeon Settings isimli yeni bölüm. Yeni arayüz çerçevesinde kullanıcılar oyun, video, ekran, eyefinity ve sistem genelinde ayar seçeneklerine ve ayrıca sürücü güncellemeleri ile ayarlar ve bildirimler kısmına erişebiliyor. Burada özellikle her oyun için ayrı bir ayar ekranın sunulması ve oyuna özel temel grafik dinamiklerinin değiştirilebilir olması gerçekten dikkat çekici. 
Benim ilgimi çeken bir başka detay ise Overdrive bölümünün sadeleştirilerek kullanım kolaylığı sağlanmış olması. Burada kullanıcılar uygun koşullar çerçevesinde ekran kartının saat hızlarına ek olarak güç kullanım limitlerini de belirleyebiliyor. AMD ekran kartlarındaki evrensel video motoru oldukça güçlü ve kabiliyetli. Sürücüdeki video bölümünde de izlenmek istenen video içeriğine uygun özel video profilleri tercih edilerek deneyim arttırılabiliyor. 
Anlatılacak çok fazla detay var ancak bunları kullanıcıların kurup keşfetmesi gerekiyor. Açıkçası bu hamle ile AMD ileriye dönük olumlu bir adım atmış oldu. Sene içerisinde en az bir kaç büyük WHQL sürücü güncellemesi geçecek olan AMD, aralarda ise denge sağlayacak yeni özellik ve işlevsellik merkezinde beta sürücüleri kullanıcılarla buluşturacak. Burada haberimizin sonuna gelirken, yeni sürücü için dikkat çeken gelişmeleri bildirimeye devam edeceğimizi not düşeyim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14651 kez okundu.
29 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
erdi özüağ, crimson ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim