Anlık Bildirim

AMD, entegre Radeon serisine son 4 yıldaki en büyük güncellemeyi yaptı

AMD'nin entegre sistemlere yönelik olarak geliştirdiği Embedded Radeon ekran kartı serisi 2011 yılından bu yana en büyük güncellemesini aldı ve üreticilere daha güçlü grafik birimi seçenekleri sunmaya başladı.

AMD yeni entegre kartları ile üst seviyede tıp uygulamaları ve havacılık sanayii, orta seviyede sanal kumar makinaları ve kiosklar, alt seviyede ise kör terminaller ve sektörel kontrol mekanizmalarını hedefliyor. Kartlar 3 ila 5 yıl kullanım süresi sunduğu için üreticilerin maliyeti düşük tutmasına da yardımcı oluyor. 

Yeni seride E8950MXM üst seviyeyi temsil ediyor. Tonga grafik birimini temel alan kart 2048 Stream işlemcisine sahip ve 8GB GDDR5 bellek 6GHz saat hızında çalışıyor. Kart 256-bit bellek bantgenişliğine sahip ve 95Watt ısıl tasarım gücü sunuyor. 

3TFLOPS seviyesine çıkabilen kart 4K H.264 şifre çözme, GCN desteği, 6 ekrana kadar çıkış yapabilme gibi diğer özelliklere sahip. Bu çözüm 3 yıl kullanım ömrü sunuyor ve harici bağlantı noktaları olmayan mobil PCI Express modülünü - MXM kullanıyor. 
AMD, entegre Radeon serisine son 4 yıldaki en büyük güncellemeyi yaptı
 

E8870 orta seviyede yer alıyor ve 768 Stream işlemcisi ile 1000MHz frekans değerinde çalışıyor. Bonaire grafik birimini temel alan kart 4GB GDDR5 belleği 128-bit bantgenişliğinde ve 6GHz frekans hızında çalıştırıyor. 75Watt ısıl tasarım gücü sunan kart 1.5TFLOPS değerine erişebiliyor ve hem PCI-Express hem de MXM bağlantı seçenekleri ile geliyor. 

E6465 ise giriş seviyesini temsil ediyor. GCN öncesi 40nm üretim sürecindeki Caicos grafik birimini temel alan kartta 160 Stream işlemci, 2GB GDDR5 bellek, 3.2GHz bellek frekansı, 64-bit bellek bantgenişliği, 20Watt ısıl tasarım gücü şeklinde özellikler bulunuyor. Kart PCI-Express ve MXM modüllerinin yanında grafik ve bellek yongalarını tek karta lehimleyen MCM modülü ile de gelecek. Bu son iki kart 5 yıl kullanım ömrüne sahip.  
AMD, entegre Radeon serisine son 4 yıldaki en büyük güncellemeyi yaptı
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim