Anlık Bildirim

AMD geçen yılı da düşüşle kapattı

AMD geçen yılı da düşüşle kapattı

Intel'in masaüstü işlemci alanında en büyük rakibi olsa da mali tablolar konusunda çok gerilerde kalan Advanced Micro Devices - AMD, 2014 yılında da gelir ve karlarda düşüş yaşamaya devam etti. 

Son verilere göre geçen yılın son çeyreğinde 1.24 milyar dolar gelir elde eden AMD, çeyrek bazda yüzde 15, yıllık bazda yüzde 20 civarında gerileme yaşadı. Firmanın faaliyet karı 36 milyon dolar, net karı ise 2 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında yüzde 80-90'lara varan düşüş sözkonusu. Pazarda masaüstü işlemci ve grafik birimlerinin satışında düşüş yaşanması AMD'yi derinden etkiliyor. 

Yıl geneline bakıldığında toplam gelir 5.51 milyar dolar oldu ve yıl bazında küçük bir miktar artış yaşandı. Faaliyet karı 235 milyon dolar olurken, net kar da 51 milyon dolar civarında seyretti. 

AMD 2012 yılında gelirinin yüzde 90'ını geleneksel PC pazarından elde ediyordu. Ancak 2014 yılında bu oran yüzde 60 civarına indi. 2015 yılında ise yüzde 50 civarında bekleniyor. Firmanın büyümeye başladığı sektörler ise tahmin edilebileceği gibi yarı özelleştirilmiş yongalar, profesyonel grafik birimleri, ARM tabanlı sunucular ve entegre sistemler. Firma bundan sonra bu sektörlere daha fazla odaklanmayı amaçlıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1300 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim