Anlık Bildirim

AMD gelirleri artırıyor, zararı azaltıyor

Yılın ikinci çeyreği itibariyle firmaların gelir tabloları açıklanmaya başladı. Bu yılın en çok merak edilen firmalarından birisi olan AMD, olumlu bir çizgi izliyor.

Son yıllarda grafik kartı pazarında büyük düşüş yaşayan ve rakibi Nvidia’ya büyük bir pazar payı kaptıran AMD, yılın ikinci yarısında durumu düzeltmeye başladı. Özellikle yarı özelleştirilmiş yongalar yani konsol satışlarının etkisiyle, AMD’nin gelirleri artış gösteriyor.

AMD uzun zamandır ekran kartı satışlarından büyük gelirler elde edemiyor. Özellikle Sony PlayStation 4 ve Microsoft Xbox One konsollarının çıkışı ile birlikte, AMD önemli bir gelir kapısı açmış oldu. Aksi takdirde gelirlerin çok daha fazla düşmesi kaçınılmaz olabilirdi.

Yılın ikinci çeyreği itibariyle AMD’nin gelirleri 1.027 milyar dolar olarak gerçekleşti. Önceki yıla göre yüzde 9, önceki çeyreğe göre de yüzde 23 artış yaşandı. Faaliyet geliri olarak firmanın 3 milyon doları hanesine yazdırdığını görüyoruz. Önceki çeyrekte 55 milyon dolar kayıp yaşanmıştı. Net zarar ise 40 milyon dolar oldu. Önceki çeyrekte 96 milyon dolarlık net zarar açıklanmıştı.

Bu dönemde henüz herhangi bir Polaris tabanlı ekran kartı satılmamasına karşın, AMD’nin aldığı yol umut verici. Yılın ikinci yarısında Radeon RX serisi ekran kartlarının yanı sıra, 7. nesil Bristol Ridge APU ailesi de satışta olacak. Bu iki kategoride büyük bir talebin olacağı tahmin ediliyor. Özellikle yılın ikinci yarısı için kar marjının biraz daha artırılması planlanıyor. Yılın üçüncü çeyreği için ise AMD’nin 1.2 milyar dolar civarında bir gelir beklentisi oluşmuş durumda. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5386 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd q2 2016 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim