Anlık Bildirim

AMD sunuculara yönelik dünyanın ilk 32GB bellek kapasiteli grafik kartını duyurdu

Masaüstü tarafında yeni Radeon R9 ve Fury serisi ile iyi bir çıkış yakalayan AMD, sunucu tarafında da önemli hamleler yapmaya devam ediyor. Firma dünyanın ilk 32GB bellek kapasiteli grafik kartını duyurdu.

AMD'nin sunucu tarafındaki varlığı FirePro serisi altında devam ediyor. Firmanın son ürünü ise AMD FirePro S9170. İkinci nesil AMD Graphics Core Next (GCN) mimarisini temel alarak DGEMM çift duyarlıklı ağır iş yükleri için tasarlanan AMD FirePro S9170, dünyanın ilk ve en hızlı 32GB tek grafik yongalı sunucu grafik kartı olma iddiasında.

AMD FirePro S9170 grafik kartı tek duyarlı işlemlerde 5.24 TFLOPS'a kadar performans gösterirken, çift duyarlı işlem performansında 2.62 TFLOPS değerine kadar çıkabiliyor. Kart üstü sunucu grafik kartı yapısındaki AMD FirePro S9170, rakiplerine göre yüzde 10 daha az güç tüketimi ve yüzde 40 daha fazla çift duyarlı işlem performansı sağlıyor.

32GB GDDR5 belleğe sahip olan kart 320GB/s bellek bant aralığı için 512 bit bellek arayüzü sunuyor. Ürün daha çok akademik kurumlar, kamu kuruluşları, petrol ve doğalgaz endüstrileri veya derin sinir ağları yığınlarının geliştirmesi gibi konuların araştırılması üzerinde çalışan veri merkezi yöneticilerine hitap ediyor. 

Yüksek performanslı işlem faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla OpenCL'nin son sürümünü, OpenMP ve OpenACC geliştirici araçlarını destekleyen AMD FirePro S9170 sunucu grafik kartının yılın üçüncü çeyreğinde raflarda yer alması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim