Anlık Bildirim

AMD üçüncü çeyrekte beklentileri aştı

Uzun süredir kurtulamadığı kötü gidişattan bu yıl itibariyle silkinmeye başlayan AMD, önümüzdeki dönemler için de umut veriyor. Gelirler beklentileri geçmiş durumda.

Bu yıla iyi bir başlangıç yapan ve Polaris grafik mimarisiyle beklentileri karşılayan AMD, gelir konusunda da iyimser havayı devam ettiriyor. Firmanın üçüncü çeyrek gelirleri analiz beklentilerinin üzerinde geldi.

Beklentilerin Üzerine Çıkıldı

Yayınlanan raporlara göre firmanın üçüncü çeyrekte elde ettiği toplam gelir 1.3 milyar dolar oldu ve hem yıllık hem çeyrek bazda yüzde 30 artış kaydedildi. Uzun bir aradan sonra ilk kez artıya çıkan firma 27 milyon dolar net kar elde etmeyi başardı. Faaliyet karı ise 70 milyon dolar oldu.

Firma her ne kadar kar elde etmiş olsa da, bu dönem içerisinde döküm ihaleleri yenilendiği için 340 milyon dolarlık bir çıkış yaşandı. Vergiler ve maliyetler işin içine katıldığında ise 430 milyon dolar civarında bir kesinti gerçekleşti. Dolayısıyla da bu çeyrek için zarar edilmiş oldu ancak bu tahmin edilen bir zarardı bu bakımdan yatırımcı tarafında fazla etkisi olmadı.

Firmanın en fazla gelir elde ettiği alan konsollar. 835 milyon dolar gelir elde eden Yarı Özel ve Entegre Sistemler bölümü yıl bazında yüzde 41, çeyrek bazda da yüzde 31 artış gösterdi. Bilgisayar ve Grafik bölümü ise yüzde 10 civarında artış yaşadı.

Üçüncü çeyrek tabloları ile birlikte yılın son çeyreği için pozitif net kar ihtimali güçlendi. Herhangi bir büyük masrafın yaşanmayacağı son çeyrekte yeni PS4 Pro ve Xbox One S konsollarının etkisi büyük olacak. Ayrıca muhtemel RX 470 fiyat indirimi ile grafik pazarında da satışların devam etmesi bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3707 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd third quarter ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim