Anlık Bildirim

AMD, yeni diplere doğru yol alıyor

Son yıllarda daralan bilgisayar pazarı ile birlikte kan kaybetmeye başlayan AMD, yılın başlarında en dip seviyelere gerileyebilir. Analizler, böyle bir gidişten bahsediyor.

Bu yıl, Zen mimarisiyle işlemci pazarında, Polaris mimarisiyle de grafik kart pazarında sıkı bir mücadeleye girmeye hazırlanan AMD, yine de o ana kadar kayıp yaşamaya devam edecek gibi görünüyor. Analizler, hem işlemci hem de grafik kartı pazarında yeni bir dip göreceğini tahmin ediyor.

Geçen yıl baktığımızda grafik pazarında AMD'nin payı yüzde 18 civarında geziniyordu. Nvidia ise yüzde 80 civarında paya sahipti. İşlemci pazarına baktığımızda ise AMD yine yüzde 18 civarında bir paya sahip. Pazarın hakimi Intel ise yüzde 80 civarında seyrediyor. Yani her iki pazarda da benzer bir durum söz konusu.


PC pazarında yaşanan daralmanın, AMD'yi olumsuz etkilediği ifade ediliyor. Bu yılın ilk çeyreğinde, her iki pazarda da AMD'nin birkaç puan daha kaybedebileceği tahmin ediliyor. Elbette kaçan paylar, en büyük rakiplerine yani Nvidia ve Intel'e gidecek. Yılın sonraki dönemlerinde AMD'nin performansı belirleyici olacak.

Uzmanlar, Zen mimarisinin en erken yıl sonunda piyasaya çıkacağı için pazar payına olumlu bir etki yapacağı konusunda emin değil. Ayrıca, APU'ların satışlarının düşmesi, dolaylı olarak entegre ekran kartı satışını da etkiliyor. Yani iki tarafı da etkileyen bir durum söz konusu. Yine Polaris grafik mimarisinin belirlenen zamanda yani en geç yaz aylarında piyasada olması gerekiyor. Zira en küçük bir gecikme, artık AMD'yi geri dönülemez bir yola sokabilir.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5055 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd zen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim