Anlık Bildirim

AMD yeni işten çıkarmalara hazırlanıyor

Bir süre önce grafik teknolojileri bölümünü ayrı bir çalışma grubu haline getirerek büyük bir yeniden yapılanmanın fitilini ateşleyen AMD, önümüzdeki aylarda da yeni işten çıkarmalara hazırlanıyor. 

Yapılan açıklamaya göre firma iş gücünün yüzde 5'ini kesmeye hazırlanıyor. Bu da yaklaşık 500 kişiye denk geliyor. İşten çıkarma sürecine yonga tasarım kapasitesinin zayıflamaması için çok az mühendisin dahil olacağı belirtiliyor. AMD'nin hali hazırda yaklaşık 9500 civarında çalışanı bulunuyor.

AMD işten çıkarma yanında bilgi teknolojileri ve uygulama geliştirme konusunda taşeron kaynak kullanımında da kısıtlamaya gidecek. Bu yıl sonuna kadar 9 milyon dolar tasarruf yapmayı planlayan AMD, gelecek yıl da 58 milyon dolar civarında tasarruf yapacak ancak işten çıkarmaların şirkete faturası 41 milyon dolar olacak yani 26 milyon dolarlık bir kazanım söz konusu.

Firma bunun yanında Avrupa ve Çin için iki bölge başkanı daha atayacak ve dünya çapındaki binalarını ihtiyaçlara göre tutacak veya elden çıkaracak. Firma ayrıca büyüme fırsatı gördükleri veri merkezleri ve yarı özelleştirilmiş yonga segmentleri için özel bir kurumsal çözüm ekibi de kuracak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2622 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim