Anlık Bildirim

AMD'de iki kritik atama: Raja Koduri'nin yerini alacak yönetici belli oldu

Intel'e geçen Raja Koduri sonrasında AMD'nin ekran kartı çalışmalarını yürüten Radeon Teknoloji Grubu için iki atama yapıldı. Biri mühendislik diğeri ise iş zekasından sonra iki önemli isim geldi.
AMD'nin ekran kartı çalışmalarını yürüten iştiraki Radeon Teknoloji Grubu için iki önemli atama yapıldı. Ekibin lider ismi Raja Koduri'nin Intel'e geçmesiyle birlikte başlayan yeniden yapılanma sürecinde yarıiletken endüstrisinin iki deneyimli ismi şirkete dahil edildi.
Radeon Teknoloji Grubu'nun mühendislik çalışmalarını, şirketin eski çalışanlarından David Wang yürütecek. Teknik olarak Raja Koduri'nin ana görevlerini üstlenecek olan Wang, AMD'nin GPU ve SoC (konsol platformları vs.) çalışmalarına kaptanlık eden başkan yardımcısı olarak çalışacak. Son dönemde akıllı telefonlar için ekrandan parmakizi okuma teknolojisiyle gündemde olan Synaptics'de kıdemli başkan yardımcısı olarak çalışan Wang, uzun bir aradan sonra yuvaya dönmüş olacak. Mühendislik seviyesinde konuşmam gerekirse, her ne kadar ayrılmış olsalar da Jim Keller ve Raja Koduri'den sonra üçüncü önemli dönüş oldu AMD için. David Wang'ın sektör deneyimi içerisinde SGI'dan tutun da sonrasında ArtX ve ardından ATI ve satılmasıyla birlikte AMD süreci geliyor. David Wang, R300'den tutun da 1. nesil GCN mimarisine kadar mihenk taşı çok sayıda AMD GPU tasarımında etkin rol oynamıştı.
AMD'de iki kritik atama: Raja Koduri'nin yerini alacak yönetici belli oldu
 
David Wang'ın grafik mühendisliği, teknik strateji, mühendislik ve yazılım tarafındaki liderliğinin AMD GPU aktivitelerine ne derece yön vereceğini zamanla göreceğiz. Çünkü Vega lansmanını geride bırakan AMD tarafında Navi GPU tasarımında da önemli bir mesafe alınmış durumda. Üstelik Vega mimarisinin mobil yansımaları, 7nm üretim geometrisine geçiş ve 2020'ye dönük yol haritası da kurgulanmış durumda. Ancak Wang'ın deneyimi tabi ki tüm bu süreci yeniden şekillendirecek bir takım müdaheleler getirecektir diye düşünüyorum.
AMD'nin Radeon  Teknoloji Grubu için atadığı ikinci isimse Mike Rayfield. Organizasyonun daha çok ticari başarısı üzerine yoğunlaşacak olan Rayfield, AMD çatısı altında kıdemli başkan yardımcısı ve RTG'nin genel müdürü olarak çalışacak. İlginç olan detay şu, Rayfield'in grafik teknolojileri konusunda köklü bir geçmişi bulunmuyor. En yakın deneyim olarak Nvidia'nın mobil iş birimine yani  Tegra çalışmalarını yürüten bölümüne genel müdürlük yapmasını gösterebiliriz. Ancak daha önemli olan Rayfield liderliğinde Micron bellek bölümünün özellikle de mobil odaklı bellekler ve depolama ürünleri grubunun son yıllardaki muazam büyümesi. AMD aynı başarıyı RTG için de arzu ediyor.
Kesin olan şu ki, AMD çok deneyimli iki endüstri liderini bünyesine katmış oldu. Daha çok mühendislik tarafı ile ilgilendiğimden, özellikle ATI döneminde muazzam işler yapan James Wang'ın, Tesla'ya geçmeden önce Ryzen'a güç veren Zen x86 mimarisini tamamlayan Jim Keller'dan sonra GPU tarafı için benzer etki yapabileceğini düşünüyorum, en azından birkaç yıllık gelecek içerisinde. Benim beklentim, şu an Qualcomm'da Adreno bölümünü yöneten eski ATI çalışanı Eric Demers'in de şirketi katılması yönündeydi ama en azından şimdilik böyle bir gelişme yaşanmayacak gibi görünüyor, bekleyip göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim