Anlık Bildirim

AMD’den 1TB SSD'li Radeon Pro SSG ekran kartı

SIGGRAPH 2016 fuarındaki CAPSAICIN etkinliğinde, AMD’nin bugüne kadar geliştirdiği en büyük belleğe sahip Radeon Pro SSG kurumsal ekran kartını sahneye çıkardı.

Bu yıl belki de tarihindeki en büyük yatırım hamlesine girişen AMD, pek çok alanda pazar payını artırabilmek için mücadele ediyor. Bir taraftan bilgisayar grafik kartı pazarında, bir taraftan da işlemci pazarında hamleler yapan firma, sunucu ve iş istasyonu pazarlarını da es geçmiyor. Firma ilk kez, grafik birimi ve SSD birimini aynı kart içerisinde buluşturuyor.

AMD Radeon Pro SSG

AMD Radeon Pro SSG markası altında pazarlanacak yeni çözüm, son kullanıcıdan ziyade Hollywood gibi içerik üreten ve büyük verilerle çalışan sektörleri hedefliyor. Firma, SIGGRAPH 2016 fuarındaki CAPSAICIN etkinliğinde yeni kartını duyurdu.

AMD, bellek tarafına daha fazla yatırım yaptığı için, grafik birimini biraz eski tutmuş. Geçen yılın Fiji mimarisini temel alan Radeon Pro SSG, kendi video belleği yanında büyük bir depolama belleği de barındırıyor. Radeon grubu başkanı Raja Koduri, iş istasyonu mimarisinde devrimsel bir yenilik yaptıklarını ifade ediyor.

M.2 formatında 1TB SSD ile donatılan ekran kartı, depolama belleğini yerleşik bellek olarak da kullanabiliyor. Böylece, grafik birimi yüksek kapasiteli verileri doğrudan flash belleğe gönderebiliyor. Böylece çok daha hızlı işleme kapasiteleri ortaya çıkıyor.

AMD’den 1TB SSD'li Radeon Pro SSG ekran kartı Tam Boyutta Gör

Testler

AMD, yeni kartını sahnede bazı testlere tabi tuttu. Bir tanesinde Radeon Pro SSG bulunan, diğerinde ise standart bir iş istasyonu ekran kartı takılan iki güçlü sistem, 8K video işleme üzerine mücadeleye girişiyor. Standart sistem, 17 kare/saniye hızında video işleme yaparken, Radeon Pro SSG olan sistem ise 90 kare/saniye sınırına dayanıyor. Böylece yaklaşık 5 katı performans farkı ortaya çıkıyor.

Video işleme 30Hz ile sınırlandığı için, Radeon Pro SSG ekran kartı da bu sınırda kalıyor ancak 90Hz seviyesine kadar çıkabildiği ifade ediliyor. Büyük verilerle meşgul olduğu için, kutu içerisine bir hava soğutma sistemi de entegre edilmiş. AMD Radeon Pro SSG henüz geliştirme aşamasında ve 9999$ civarında bir fiyat etiketi ile gelecek yıl piyasaya çıkacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim