Anlık Bildirim

AMD'nin Radeon R7 ve R9 serisi bazı ekran kartlarında fiyat indirimleri yaşanıyor

AMD'nin Radeon R7 ve R9 serisi bazı ekran kartlarında fiyat indirimleri yaşanıyor
AMD'nin orta segmentte yer alan ekran kartı modellerinde fiyat indirmleri gözlemleniyor. Gelen bilgilere ve çeşitli piyasa araştırmalarına göre, Radeon R7 260X, Radeon R9 270X ve Radeon R9 280X tabanlı ekran kartı modellerinde 30 dolara varan indirimler dikkat çekiyor. 
Lansman fiyatı 280 dolar olan Radeon R9 280, şu anda 220 dolar seviyesine kadar düşmüş durumda. Üstelik özel tasarımlı modeller seviyesinde bu fiyatlarla kart bulabilmek de  mümkün. Avrupa piyasayasına bakıldığı zaman ise, Radeon R7 260X, 100 Avro seviyesine kadar geriled. Üst modellere bakıldığında ise Newegg'de 220 dolar olan Radeon R9 280, Avrupa'da ise 220 Avro'dan müşterilerin karşısına çıkıyor.
Özellikle Bitcoin madeciliğinin GPU hızlandırmadan istifade etmesinin anlaşılmasıyla yaşanan talep patlaması, bu alandaki gerileme sonrasında iyice azalmış ve geride bıraktığımız çeyrekte, çeşitli araştırma kuruluşlarının raporlarına göre harici ekran kartı pazarında %40 civarı bir daralma yaşanmıştı. Tüm bunlar önemli bir etken olmakla birlikte, AMD cephesinde fiyat indirimlerinin asıl nedeni, yakında çıkması beklenen yeni GPU.
Henüz resmi olarak doğrulanmamakla birlikte, Radeon R9 280, yakın gelecekte yerini Tonga kodlu yeni nesil GCN mimarisine sahip GPU'nun güç verdiği ekran kartlarına bırakacak. Şu anda Radeon R9 280 ve 290 serisi arasındaki büyük fiyat uçurumu, endüstriyel kaynaklara göre Tonga tabanlı ekran kartları ile doldurulacak. Henüz tam olarak bilinmese de yeni kartların, Ağustos veya okula dönüş olarak bilinen Eylül ayı içerisinde anons edilmesi kuvvetle muhtemel.
Tonga GPU'su ile birlikte AMD, bir yandan performansı arttırırken,  diğer enerji verimliliğini yükselten yenilikler sunacak. Nvidia'nın Maxwell mimarisi ile birlikte watt başına düşen performans kazanımından sıçraması karşısında AMD kampının da Tonga ile karşılık vereceği zaten bir süredir bilinmekte. Radeon R9 280 ailesinin yerini alacak modeller de ana öncelik artan performansı, önceki modele göre daha düşük güç tüketimiyle sunmak olurken, ileriye dönük olarak aynı mimarinin daha düşük fiyat seviyesine ölçeklenmesi GPU seçenekleriyle ekstra güç beslemesine ihtiyaç duymayan yeni nesil AMD ekran kartlarını da göreceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8015 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
erdi özüağ, amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim