Anlık Bildirim

AMD'nin efsane mühendisi Jimmy Keller, Tesla'ya transfer oldu

AMD ve Apple'ın pek çok önemli projesinde yer alan Jimmy Keller, artık tecrübesini otomotiv teknolojilerinde kullanacak. Keller, Tesla'nın yeni başkan yardımcılarından birisi oldu.

Geçtiğimiz yıl sonbahar aylarında AMD ile tüm bağlarını kopartan ve kendisine farklı bir yol çizen ünlü işlemci mühendisi Jimmy Keller, sürpriz bir kararla Tesla'nın yeni başkan yardımcılarından birisi oldu. Sürpriz diyoruz zira Keller'in Samsung ile görüştüğüne dair iddialar gündemdeydi. 

Jimmy Keller, AMD bünyesinde iken Mikroişlemci Çekirdekleri Şef Mühendis görevini yürütüyordu. Athlon mimarisi, K7 ve K8 projelerinin geliştirilmesinde hayati bir rol oynayan Keller, dünyanın ilk yerleşik x86-64 bit mimarisinin de geliştiricileri arasında yer alıyordu. Aslında Keller'in ilk ayrılışı değil. Ünlü mühendis, bir dönem de Apple'da A4 ve A5 yonga setlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmuştu. 2012 yılında yeniden AMD’ye dönen Keller, hali hazırda firma için önemli bir hamle olarak görülen Zen mimarisi üzerinde çalışıyordu. 


Keller bundan böyle, Tesla'nın Otomatik Pilot Donanım Mühendisliği bölümünden sorumlu yeni başkan yardımcısı olacak. Tesla, dünyanın en iyi ve güvenli otomatik pilot sistemlerini geliştirirken, Keller'in engin tecrübesinden faydalanmayı planlıyor. Keller'in neden Samsung ile anlaşamadığı ise bir sır olarak kalacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim