Anlık Bildirim

AMD'nin yeni ekran kartı Radeon R9 285 ortaya çıktı

AMD'nin yeni ekran kartı Radeon R9 285 ortaya çıktı
AMD Radeon R9 285 için geri sayım başladı. Elimizdeki bilgiler ışığında 23 Ağustos'ta lanse edilmesini beklediğimiz ekran kartı, AMD'nin yeni Tonga GPU'sunu kullanıyor. Nvidia'nın Maxwell jenerasyonu ile birlikte performans/watt çıtasını daha da yükseltmesi, AMD'yi de bu alanda yeni tasarımlara zorladı zira enerji verimliliğinde rakibinin gerisinde kaldı.
Mimari özellikleri henüz bilinmeyen Tonga GPU'su ile Radeon R9 285, tasarım ve güç tüketimi olarak Radeon R7 270X'in değerlerini, Radeon R9 280 benzeri hatta kimi kaynaklara göre üzeri performans ile sunuyor olacak. Aynı zamanda baskılı devre dizaynı, Tahiti GPU'sunu kullanan R9 280 serisine göre daha yalın bir hale getirildiği yeni ekran kartının, 256-bit bellek veri yoluna, 2GB GDDR5 bellek kapasitesine, 918MHz GPU ile 5500MHz bellek saat hızına sahip olacak.
Saat hızına bağlı olarak baz frekans değerlerinde 176GB/saniye bant genişliğinden istifade edecek olan kartın paralel işlem birimi, doku ünitesi ve rop birimlerinin sayısı ise henüz bilinmiyor. Radeon R9 280 serisi mevcut kartlardan farklı olarak Crossfire için köprü gerektirmeyen XDMA teknolojisini de destekleyen yeni kart, AMD'nin iş ortakları tarafından özelleştirilmiş modeller ile piyasaya çıkacak. Bu çerçevede 4GB bellekli modellerin de sunulması beklenirken, fiyatlar ise şu anda soru işareti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1369 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim