Anlık Bildirim

AMD'nin yeni grafik mimarisi Polaris olacak

Bu yıl grafik kartı pazarında iyi bir çıkış yakalamayı hedefleyen AMD, artık yıldızlardan ilham alıyor. Firmanın yeni nesil GCN grafik birimi, Polaris adını alacak.

Önümüzdeki aylarda yeni grafik mimarisini temel alan grafik kartlarını piyasaya sürmeye hazırlanan AMD, isimlendirme konusunda da son aşamaya geliyor. Bu yıl Radeon 400 isimlendirmesi ile yola devam etmesi beklenen firma bazı ekran kartları için Greenland şeklinde de bir kod adı belirledi. Grafik mimarisinin adı da ortaya çıkmış durumda. 

Sızdırılan bilgiler ve AMD yöneticilerinin paylaşımlarından anlaşıldığı kadarıyla yeni GCN grafik mimarisi Polaris adını alacak. Kutup Yıldızı olarak da bildiğimiz Polaris, firmaya da yol göstermiş gibi görünüyor. AMD, her piksele hayat vermek için yıldızlardan ilham aldığını belirtiyor. 

Ayrıca AMD Radeon teknoloji grubunun lideri Raja Koduri, Polaris hakkında önemli bir bilgiye yer veriyor. Polaris yıldızı, ilk kez keşfedildiği M.Ö 169 yılındaki halinden bugün 2.5 kat daha parlak görünüyor. Muhtemelen Polaris mimarisinin performans ve/veya enerji verimliliği değerlerinde, önceki nesillere göre 2-2.5 kat gibi artışlara şahit olabiliriz. Zaten watt başına performans olarak önceki nesli ikiye katlayacağı sık sık dile getiriliyordu. 

14nm FinFET LPP üretim teknolojisi ile Samsung ve GlobalFoundries ortaklığına ihale edilen yeni nesil grafik kartları, Nvidia karşısında AMD'nin en büyük kozu olacak. AMD, yeni silahları ile satışlarını artırmayı ve masaüstü ekran kartları segmentinde yüzde 80 civarında pazar payına sahip olan Nvidia'dan pay çalmayı hedefliyor. Kaynaklar; geçen yıl Radeon 300 ve Fury serilerinde olduğu gibi bu yıl da Radeon 400 serisi ile yeni bir üst seviye serinin duyurulmasını bekliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7976 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd radeon 400, amd polaris ve
2 etiket daha Donanım Bileşenleri amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim