Anlık Bildirim

AMD'nin yeni nesil Tahiti GPU'su detaylandı

AMD'nin yeni nesil grafik işlemci mimarisine yer verdiği Tahiti kod adlı grafik yongasının detayları hakkında detaylı bilgiler yayınlandı.  TSMC tarafından 28nm fabrikasyon süreciyle üretilen Tahiti grafik yongasının 380 mm² zar alanına sahip olduğu ve 4.5 milyar transistör içerdiği belirtiliyor ki özellikle transistör sayısı açısından Tahiti grafik yongasının şimdiye kadar hazırlanmış en karmaşık çiplerden biri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.
GCN 1D kod adını taşıyan yeni mimari çerçevesinde 2048 adet paralel işlem birimine sahip olduğu belirtilen grafik yongasında ayrıca 128 doku ünitesine ve 48 ROP birimine yer verildiği ifade ediliyor. 384-bit bellek veri yolu desteği ile gelen ve kullanılacak bellek yongalarının hızına göre 240 ile 264GB/saniye seviyesinde bellek bantgenişliği sunacağı belirtilen yeni grafik yongasının XT ve Pro olmak üzere en azından ilk etapta iki varyasyonu olacak.
Yeni mimari sayesinde artan paralel işlemci sayısına ek olarak her birimin verimliliği de arttırılan GPU tasarımının aynı zamanda GPGPU odaklı uygulamalar için daha esnek programlanabilirlik sunduğu, bu noktada işlem ünitelerinin aktif rol oynadığı ifade ediliyor. Performans olarak yeni grafik yongasının Nvidia GF110'dan daha hızlı olacağı ancak bu GPU'nun güç verdiği HD 7970'in HD 6990 ve GTX 590'dan yavaş olacağı bildiriliyor. Tabi şu an için teknik özelliklerin AMD tarafından resmi olarak doğrulanmadığını da not düşmüş olalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8758 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim