Anlık Bildirim

Asus, gezegenin en hızlı GeForce GTX 980 Ti ekran kartını duyurdu

Nvidia'nın zaten hızlı olan GeForce GTX 980 Ti ekran kartı, Asus'un 20. yılına özel bir şekilde modern teknolojilerle donatılarak daha da hızlı bir hale geliyor.

Zaman zaman özel günler hatırına sınırlı sayıda koleksiyon ürünü ekran kartlarına rastlıyoruz. Grafik kartı pazarında tam 20 yılını geride bırakan Asus, yıldönümü şerefine gezegenin en hızlı GeForce GTX 980 Ti ekran kartını piyasaya sürüyor. 20th Anniversary Gold Edition GTX 980 Ti adındaki ekran kartı özel olarak tasarlandı ve sıvı soğutma olmadan en hızlı olmayı başarıyor. Asus yeni kartını en modern teknolojilerle donatmış. 

Kart 1266MHz taban frekansına sahipken, aşırtılmış hız 1367MHz seviyesine çıkıyor. 2816 CUDA çekirdeği bulunan kartta 6GB GDDR5 bellek 7200MHz hızında çalışıyor. Asus yaptığı testlerde referans kartlara göre GTA 5 oyununda yüzde 22.1 performans artışı, The Witcher 3 oyununda ise yüzde 20.8 daha fazla kare oranı elde ettiğini belirtiyor. 

Soğutma tarafı çift fanlı DirectCU II soğutucusuna bırakılmış. Belirli yüklerde pasif hale geçerek 0 desibel gürültü seviyesine inen soğutucu, grafik birimine doğrudan temas eden 10mm'lik ısı borusu ve yüzde 325 daha büyük ısı dağıtıcı alan barındırıyor. Kartta dayanıklılığı artırmak adına Digi+ voltaj düzenleyici modülleri, 14 fazlı Super Alloy Power II bileşenleri, uzun ömürlü kapasitörler ve güçlendirilmiş MOSFET'ler kullanılıyor. 

Kartta dikkat çeken diğer bir nokta hız aşırtma tutkunlarına yönelik olarak Memory Defroster fonksiyonunun kullanılması. Bu sayede dengenin sağlanması açısından hız aşırtma esnasında belleğin buzlanmasının önüne geçiliyor. Tasarım anlamında kartın üst kısmı ve alt plakası metalik altın rengine boyanırken, 20th Anniversary yazısındaki LED bildirimler çeşitli renklerde kartın ne kadar ısındığını gösterebiliyor. Sınırlı sayıda üretilecek olan kartın fiyatı belli değil. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6797 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, 20th Anniversary Gold Edition GTX 980 Ti ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim