Anlık Bildirim

Asus'dan dünyanın en hızlı ekran kartı: Ares III

Asus'dan dünyanın en hızlı ekran kartı: Ares III
Asus bugün başlayan Computex 2014 Fuarı'nda, dünyanın en hızlı ekran kartı olarak tanıttığı Ares III modelini duyurdu. AMD'nin en güçlü grafik işlem birim olan Hawaa XT çekirdeğinin çiftine sahip olan ekran kartı, aynı zamanda özelleştirilmiş detayları ve EK Waterblock tarafından dizayn edilen yeni tek slot sıvı soğutma bloğu ile ön plana çıkıyor.
Asus mühendisleri tarafından her detayında geliştirme yapılan ekran kartı, 8pin ve 6pin olmak üzere iki adet PCIe güç konnektörü ile geliyor. Oldukça güçlü bir VRM altyapısına sahip olan kart, tamamiyle özel DIGI+ VRM yönetmine ek olarak çok fazlı sistem sayesinde yüksek saat hızlarında daha kararlı çalışabilecek ve performanstan herhangi bir taviz vermeyecek.
AMD'nin referans tasarımlı Radeon R9 295 X2 modelinden farklı olarak özel blok çalışmasıyla kartın fiziksel boyutları sadece tek slot işgal edecek düzeye indirgenirken, Tayvanlı şirketin iddiasına göre aynı zamanda soğutma performansı da arttırılmış durumda. Resmi rakamlara göre Ares III, eğer yüksek akış döngüsüne sahip radyatör sistemi ile desteklenirse, Asetek'in hazırladığı "referans" sıvı soğutmalı R9 295 X2'den %25 oranında daha serin çalışıyor.
Asus Ares III'ün saat hızları henüz bilinmiyor ancak "dünyanın en hızlı ekran kartı" ifadesi, kartın fabrika çıkışı yüksek saat hızlarıyla geleceğinin de bir göstergesi. Bilindiği üzere Radeon R9 295X2'nin kendisi, standart R9 290X'e göre 18MHz daha yüksek GPU frekansına sahip dolayısıyla Asus'un yeni kartının daha yüksek değerlerde gelmesi gerekiyor, bu sıfatı hak edebilsin. 
Asus'un Republic of Gamers ya da nam-ı diğer ROG serisi altında anons ettiği ekran kartı, aynı zamanda Crossfire kurulumuna da olanak tanıyor. Uyumlu bir anakarta sahipseniz ve tabi ki bütçeniz el veriyor / bulabiliyorsanız, Ares III'ün birkaç tanesini kullanabileceksiniz. Bulma kısmı önemli çünkü Ares serisi genelde limitli üretim oluyor. Açıklanan bilgilere göre Ares III, yaz döneminde 2000-2500$ seviyesinden piyasaya çıkacak yani yapılan onca özelleştirmeye rağmen hem daha hızlı hem de hala Nvidia'nın GeForce GTX Titan Z'sinden daha ucuz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2945 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
erdi özüağ, amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim