Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Casper Nirvana C7D 5. Nesil Core i7 ve GT840m

 
Merhaba ben Mesut Çevik, bu videomuzda Capser’ın Nirvana C700 model isimli dizüstü bilgisayarını inceleyeceğiz.

Özellikle 5. nesil intel Core i7 işlemcisi ve gövdede alüminyum malzeme kullanılmasıyla dikkat çeken Casper Nirvana C700, Core i7 U5500 işlemcisi ve Nvidia Geforce 840M ekran kartıyla çoklu ortm, ofis ve giriş seviyesi oyun görevlerinin altında rahatlıkla kalkabilecek donanımsal özellikler sunuyor.
Casper Nirvana C7D 5. Nesil Core i7 ve GT840m
 

Ekran çözünürlüğünün 1366x768 pikselde tutulmuş olması ise oyun dışında da bir çok görevi üstlenebilecek yeterlilikte donanıma sahip dizüstü bilgisayarın en zayıf noktası olmuş. Zira video işleme, 3D çizim veya Photoshop gibi resim düzenleme programlarıyla çalışacak kişiler için çözünürlük ne kadar yüksek olursa verimlilik o kadar artıyor.
Casper Nirvana C7D 5. Nesil Core i7 ve GT840m
 

Ekran arkası çizilmelere dayanıklı ve çapraz geçişli dezenlerle bezeli bir malzeme ile kaplı olan dizüstü bilgisayarda gövdenin klavye çevresine denk gelen kısmında alüminyum kullanılıyor. Tuşlar da renkleri dolayısıyla metal alaşıma sahil gibi görünseler de plastik malzemeden imal edilmişler. Çerçeve de ince olunca geri bildirim seviyesi iyi olan tuşlara baskı uygulandığında baskı uygulanan kısım bir miktarı içe doğru esniyor.
Casper Nirvana C7D 5. Nesil Core i7 ve GT840m
 

Touchpad ise hem dokunmatik hem de mekanik tıklamayı algılayabilen yapısıyla kolay bir kullanım sunuyor. Kasada bildirim tuşları alt sol köşeye kullanıcıya bakacak şekilde yerleştirilmişken üst kısımdaki büyük boşluk ardından gizli olan hoparlörler ortalamanın üzerinde bir ses seviyesi ve kalite sunuyor.
Casper Nirvana C7D 5. Nesil Core i7 ve GT840m
 

Optik sürücüsü de bulunan dizüstü bilgisayarda ses giriş çıkışı, 2 adet USB 2.0, 2 adet USB 3.0 portu, gigabit ethernet, HDMI ve vga görüntü çıkış portlarına yer verilmiş. Ön kısımda da kart okuyucuyu görüyoruz.
Casper Nirvana C7D 5. Nesil Core i7 ve GT840m
 

16GB bellek ve 1TB sabit disk ile gelen bilgisayarda bellek ve sabit disk değişimini Yapıştırılan garanti kağıdı nedeniyle serviste yaptırmanız gerekiyor.  Dizüstü bilgisayarın elimizdeki modelinde 16GB DDR3 bellek bulunuyor. Bellek değiştirmeye büyük ihtimalle gerek olmayacak ama sabit disk değişiminin garantiyi bozuyor olması kötü olmuş.

Casper Nirvana C7D 5. Nesil Core i7 ve GT840m
 
Dizüstüde yer alan bataryayı da kolayca sökemiyoruz. Bunun için kasa altında konumlandırılan videların sökülmesi gerekiyor.
Casper Nirvana C7D 5. Nesil Core i7 ve GT840m
 

Dizüstü bilgisayarın testlerine ilk olarak stres testiyle başladık. İşlemci ve grafik kartına aynı anda yüklenen test programı sayesinde sıcaklık değerlerinin değişimini gözlemleyebiliyoruz. Uzun süreli yük testi ardından yeni nesil Intel işlemcilerin daha az güce ihtiyaç duymalarının da etkisiyle standart hızları 2.4GHz, Turbo hızları ise 3GHz olan işlemci çekirdekleri tehlikeli sıcaklıklara ulaşmadan 2,5 -  2.6GHz hız aralığında kalabildiler.
Kasa üzerinde fan çıkışına yakın kısımlarda hafif ılıma hissedilirken genel olarak rahatsızlık verecek sıcaklıkları görmüyoruz. Fanın da gürültülü çalışmadan işini görebiliyor olması oldukça iyi. 
Casper Nirvana C7D 5. Nesil Core i7 ve GT840m
 
Cihazın oyun performansı ise oyun öncelikli kullanım senaryoları için çok uygun olmasa da işimi göreyim boş vaktimde de eğlenceli vakit geçireyim diye düşünen kitle için fazlasıyla yeterli olacaktır. Bir çok modern oyunu düşük ve orta düzey grafiklerde 720P çözünürlükte akıcı bir şekilde oynamak mümkün.
 

Sentetik testlerden elde ettiğimiz skorları da kendi bilgisayarınız ile karşılaştırarak performans hakkında bir ön görü sahibi olabilirsiniz.
2,3 Kilo olan ağırlığı ve web uygulamalarındaki 2,5 saat üzeri pil ömrü düşünüldüğünde Casper Nirvana C700, ultra taşınabilir bir dizüstü bilgisayar olmasa da taşımak istediğinizde de canınızı çok sıkmayacaktır.

Açıkçası Casper’ın alüminyum malzeme kullanan dizüstü modellerini piyasaya sürebiliyor oluşu olumlu bir gelişme. Artan malzeme kalitesi ve dengeli donanım yanına ileride yüksek çözünürlükteki paneller de dizüstülere eklenirse firmanın daha rekabetçi bir seviyeye ulaşabileceği söylenebilir. 

C700, serin çalışan bir dizüstü bilgisayar olması, malzeme kalitesi ve fiyatına oranla dengeli donanımıyla güzel bir ürün olmuş. Ekran paneli de yüksek çözünürlükte olsaydı fiyat sınıfında en iddialı modellerden biri olabilirdi.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim