Anlık Bildirim

Colorful global grafik kartı pazarında ikinciliğe oynuyor

Bir dönem adı hiç duyulmayan Çinli akıllı telefon üreticilerinin şimdi ilk bel mücadelesi vermesinin bir benzerini grafik kartı pazarında yaşıyoruz. Bu taraflarda adı pek duyulmayan bir Çinli üretici global pazarda ikincilik şansı kovalıyor. 

Colorful ismi aslında okuyuculara pek yabancı gelmeyecektir zira geçmiş yıllarda çeşitli ürünlerini sizlere tanıtmıştık. Ancak son bir iki yıldır Colorful ismi özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'da pek gündeme gelmiyordu. 

Ağırlıklı olarak Asya pazarında satışlarını sürdüren Colorful, analizlere göre bu yıl satış rakamı olarak Asustek'i geride bırakmak üzere ve global pazarın iki numarası olmaya çok yakın. Bilindiği üzere bir numara Tayvanlı Palit ve Palit de 2013 yılında Asustek'i gerie bırakarak liderliğe yükselmişti. Yani aslında Asustek'in sürekli bir düşüşü sözkonusu. 

Global ekran kartı pazarında genel anlamda bir daralma yaşanıyor. Ancak özellikle Çin pazarı bu daralmayı kırmış durumda ve Çin'e yatırım yapan firmalar da bunun karşılığını alıyor. Çin'de yıllık grafik kartı satışı 16-17 milyon civarında ve global satışın neredeyse yüze 50'sini oluşturuyor. 

Toplam satış tahminlerine bakıldığında bu yıl için Palit, Colorful ve Asus 5'er milyon grafik kartı satışı yapacak. Ancak aradaki küçük farklar nedeniyle sıralamanın Palit-Colorful-Asus şeklinde olması bekleniyor. 

Colorful'un anakart pazarında da bu bilinirliğini kullanarak Asus ve Gigabyte'yi tehdit etmeye başlayacağı konuşuluyor. Grafik birimi olarak ise Nvidia yüzde 70, AMD ise yüzde 30 pazar payına sahip.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim