Anlık Bildirim

Colorful iGame GTX 560 Ti Kudan; Kendi sınıfının en kaslı ekran kartı

Çin merkezli ekran kartı üreticisi Colorful, özel tasarımlı ekran kartlarıyla büyük üreticilere meydan okumayı sürdürüyor. Son dönemde sık sık gündeme gelen şirket, iGame GTX 560 Ti Kudan modeliyle çok konuşulacak gibi görünüyor. GF110 grafik yongasını kullanan güçlendirilmiş GeForce GTX 560 Ti modelinin çıkışına günler kala, var olan modeli güçlendirme yoluna giden Colorful hem tasarım özellikleri hem de kutu içeriği ile ortaya bambaşka bir model çıkartmayı başarmış gibi görünüyor. Referans tasarımlı GeForce GTX 560 Ti ile kullanılan grafik yongası dışında neredeyse hiç ortak noktası olmayan kartın farklı olmak isteyen performans tutkunları için hazırlandığı ifade ediliyor.
En kaslı GTX 560 Ti, Colorful'dan geldi
Özelleştirilmiş baskılı devre kartı üzerinde yükselen ekran kartı, anakart üzerinde üç slotu kullanılamaz hale getiren özel tasarımlı soğutucusu ile kaslı bir görünüm sergiliyor. Yüksek güç ihtiyacı için 8 fazlı güç ünitesi ile desteklenirken, Turbo Kit ile birlikte 12 faza yer verildiği ifade ediliyor. Üzerinde üç adet 6pin güç konnektörü bulunan iGame GTX 560 Ti Kudan, GF114 grafik yongasının karakteristik özellikleri itibariyle 256-bit bellek veri yolu esteğine ve 384x paralel işlem birimine sahip. 1GB GDDR5 bellek kapasitesiyle donatılan ekran kartında grafik işlem birimi 820MHz'de, bellekler ise 4000MHz'de görev yapıyor. Ancak saat hızları bu değerler ile sınılır değil. Kartın Turbo BIOS'u devreye alındığında GPU hızı 900MHz ve bellek hızı 4200MHz'e çıkarken, Turbo Kit ile Monster yani Canavar BIOS devreye sokulduğunda ise GPU hızı 1010MHz'e, bellekler ise 4500MHz'e yükseltiliyor.
En kaslı GTX 560 Ti, Colorful'dan geldi
Özel soğutucu tasarımı ile dikkat çeken ekran kartında, daha yüksek soğutma performansı için çok sayıda alüminyum yaprak içeren beş adet çıkartılabilir soğutma bloğuna yer veriliyor.Bir tanesi 90mm diğer ikisi ise 80mm çapında üç adet fanın kullanıldığı ekran kartı, kısaca özetleyecek olursak eğer üç farklı kiti kutu içeriğinde sunuyor. Bu kitlerden ilki olan Air-Kit ile hemen yukarıda ifade ettiğimiz beş adet çıkartılabilir soğutma bloğuna yer verilirken, Power Kit ile birlikte ekstra 6 fazlı VRM ve Monster BIOS özelliğine yer verilen güçlendirme kartı, Color-Kit ile birlikte de kartını özelleştirmek isteyen kullanıcılar için akrilik boyalara yer veriliyor ve üç kitin tamamı da kutudan standart olarak çıkıyor. Kutu içeriğinden 20'dan fazla aksesuar çıkan iGame GTX 560 Ti Kudan için aynı zamanda opsiyonel olarak WHDI kablosuz görüntü aktarma ve televizyon kartının da hazırlandığı belirtiliyor.
En kaslı GTX 560 Ti, Colorful'dan geldi
Son dönemde daha çok klonlanmış elektronik ürünlerle gündeme gelen Çin'de, Colorful farklı bir başarıya imza atarak kendi kulvarında bambaşka bir ürün ortaya koymayı başarmış gibi görünüyor. Hem mühendislik hem de kutu içeriği anlamında şimdiye kadar yapılmış en etkileyici ekran kartlarından biri olan iGame GTX 560 Ti Kudan için merak edilen tek bir detay kaldı o da hiç şüphe yok ki son kullanıcı satış fiyatı. Çin ve Avrupa pazarlarında kullanıma sunulacak olan kartın çıkış tarihi hakkında da henüz net bir bilgi bulunmuyor. GTX 560 Ti için böyle bir çalışmaya imza atan Colorful'un, Kepler tabanlı yeni nesil kartlar için nasıl bir çalışma içerisine gireceği de merak konusu. Bu arada Colorful'un, altmarkası Colorfire ile AMD tabanlı özelleştirilmiş ekran kartları sunduğunu da not düşelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
31185 kez okundu.
46 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
özel tasarım, tasarım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim