Anlık Bildirim

DirectX 12 yüksek performans ve yüksek enerji verimliliği getirecek

Windows 9 ile birlikte gelmesi beklenen DirectX 12, beraberindeki yenilikler ile bilgisayar işlemcilerinin genel çalışma verimliliğini önemli oranda arttıracak. AMD'nin Mantle teknolojisine benzer şekilde, ara yazılım katmanlarından arındırılmış, metal seviyesinde kaynak kullanımına olanak tanıyan yeni uygulama arayüzü, işlemcinin sınırılayıcı olduğu faktörlerde hem performans artışı hem de güç tüketiminde sıçrama gerçekleştirecek.
DirectX 12 yüksek performans ve yüksek enerji verimliliği getirecek
Bilgisayar Grafikleri ve İnteraktif Teknikler konferansı olan SIGGRAPH 2014 etkinliğinde, Intel tarafından gerçekleştirilen DirectX 12 demosu, yeni arayüzün potansiyeline ışık tutuyor. Microsoft'un Surface 3 Pro tableti üzerinde, 4. nesil Haswell tabanlı işlemci ve işlemciye entegre HD 4400 grafik birimi ile gerçekleştirilen demo kapsamında, bir asteroid sahası içerisinde 50.000 farklı asteroid gerçek zamanlı olarka render edildi yani her kare içerisinde her biri kendi kaplamasına, geometrik köşe ve değişmezlere sahip 50.000 çizim yapıldı.
DirectX 12 yüksek performans ve yüksek enerji verimliliği getirecek
Tek bir buton ile DirectX 11'den DirectX 12'den geçiş yapılacak şekilde dizayn edilen demo programı çerçevesinde, illk etapta kare oranı sabit tutularak kaynak kullanımındaki farklılık gösterilmeye çalışılmış. Haber içerisindeki örneklerden de anlaşılabileceği üzere DirectX 12'ye geçiş yapıldığı an itibariyle işlemci güç kullanımı, DirectX 11 altındaki sonuçlara göre %50 oranında azalıyor. Aynı demoyu, kare oranını serbest bırakarak ta tekrarlayan Intel, DX11 ve DX12 için aynı işlemci güç kullanımında DX12 lehine %50 FPS artışı gözlemledi.
DirectX 12 yüksek performans ve yüksek enerji verimliliği getirecek
Kısaca özetleyecek olursak, DirectX 12'nin daha düşük seviye kaynak kullanımına bağlı yeni render teknikleri ile, DirectX 11'e göre %50 daha az işlemci güç tüketimi ya da aynı işlemci güç tüketimi seviyesinde %50 daha yüksek grafik performansı elde edebileceğiz. Özellilke güç tüketiminin azaltılması aynı zamanda işlemcinin daha az ısınmasına vesile olacağından Surface gibi Windows işletim sistemli tabletler daha rahat çalışabilecekler. AMD Mantle teknolojisinin BF4'teki %45 ve Star Swarm oyunlarındaki %300+ seviyesindeki performans artışını dikkate aldığımızda DirectX 12'nin potansiyeli de şimdiden merak konusu.
DirectX 12 yüksek performans ve yüksek enerji verimliliği getirecek
Sürücülerin getirdiği ekstra yükü ortadan kaldırarak konsol seviyesinde verimlilik anlayışıyla geliştirilen DirectX 12 için AMD, aynı prensiple geliştirilen Mantle teknolojisinin DirectX 12'ye kolayca port edilebileceği hatta DirectX 11'e göre daha hızlı geçiş yapılabileceğini ifade ediyor. Nvidia'nın Fermi mimarisi ve sonrası, AMD'nin GCN mimarisi ve sonrası ile Intel'in Haswell jenerasyonu GPU'ları ile desteklenen DX12'nin 2015 sonunda çıkması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4399 kez okundu.
38 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşlemci
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim