Anlık Bildirim

Donanım tabanlı grafik kartı sanallaştırması dönemi başlıyor

Sunucu sistemlerinde, yazılım tabanlı grafik kartı sanallaştırması çözümleri tam olarak ihtiyacı karşılamıyordu. AMD, bu konuyu donanım tabanlı hale getirerek etkili çözümler sunmayı amaçlıyor.
Kurumların veya son kullanıcıların belirli ihtiyaçlar için farklı farklı bilgisayar alıp kullanması yerine, güçlü bir donanım üzerinde sanallaştırma yoluyla birden fazla sistem kurabilmesi giderek önem kazanmaya başladı ve Sanal Masaüstü Yapısı - VDI olarak adlandırılan bu alana pek çok firmanın katkı yapmaya başladığına şahit olduk.

Bununla birlikte sanallaştırma sistemlerinde grafik işlemcileri ile içli dışlı olan kullanıcıların üst seviye bağımsız bir ekran kartı ayarında grafik gücüne ihtiyacı oluyor. Bu bakımdan sanal grafik kartı çözümleri önem kazanıyor. AMD bu açıdan FirePro Multiuser grafik kartı sanallaştırması teknolojisini geliştirmişti. FM teknolojisi şimdi ticari hayata geçiyor. 

Firmanın duyurduğu FirePro S grafik kartı serisi, sektörün ilk donanım tabanlı grafik sanallaştırması barındıran ekran kartı olacak. Seri, tek bir kart üzerinde 16 kullanıcıya kadar grafik birimini eşit olarak paylaştırabiliyor. Böylece bir kullanıcı yoğun çalışma bahanesiyle grafik kartının tüm gücünü kendisine ayıramıyor. Her kullanıcı ihtiyacına göre güç kullanabiliyor. 


Özellikle CAD/CAE gibi uygulamalar üzerinde çalışanlar için performans seviyesinin kabul edilebilir şekilde dağılımı, iyi bir çözüm sunuyor. FirePro S serisi VMware vSphere/ESXi 5.5 ve üzeri sistemlerle çalışacak şekilde geliştirilmiş. Horizon View gibi uzaktan kontrol protokolleri de destekleniyor.  Ayrıca sanal makineye göre grafik kartı ve yerel bellek üzerinde özel birimler ayırabiliyor. FirePro S bunun yanında yerleşik olarak AMD ekran sürücülerine erişebiliyor, OpenGL, DirectX ve OpenCL arayüzlerini kullanabiliyor. 

Seride AMD FirePro S7150 ve S7150 X2 modelleri yer alıyor. Seri veri merkezi ve bulut tabanlı oyun gibi alanlara hitap edeceği için ayrı bir kategoride yer alıyor. Yani, standart FirePro ailesinden biraz ayrılıyor. AMD FirePro S7150 ekran kartında 2048 Stream işlemci, 16 kullanıcıya kadar destek, 8GB ECC GDDR5 RAM, tek slot, 150W ısıl tasarım gücü şeklinde özellikler yer alıyor. Fiyatı ise 2399$. AMD S7150 X2 ise tüm değerleri iki ile çarpıyor ve 265W ısıl tasarım gücüne sahip. Fiyatı ise 3999$ olacak.

Her ne kadar 16 kullanıcıya kadar destek sunsa da, verimli kullanılması açısından yoğun ortamlarda 8 veya 10 ile sınırlı tutulması tavsiye ediliyor. AMD ayrıca kullanıcı başına lisans ücreti işine girmeden, doğrudan kart satışı yapıyor. Bu bakımdan sistem yöneticilerinin maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor. Seri, ay içerisinde piyasaya çıkacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim