Anlık Bildirim

Dünyanın en küçük GPU'su, Japon firma DMP'den geliyor

Dünyanın en küçük GPU'su, Japon firma DMP'den geliyor
Japonya merkezli çip tasarım firması Digital Media Professionals ya da kısaca bilinen adıyla DMP, dünyanın en küçük grafik işlemcisini geliştiriyor. Nintendo'nun popüler el konsolu 3DS'deki PICA200 GPU'su ile tanınan şirket, Ant isimli yeni GPU'su ile giyilebilir cihazları hedefliyor.
Ortaya çıkan az sayıdaki bilgiye göre, 0.5mm x 0.5mm boyutları ile mobil cihazlardaki mobil GPU'ların 20'de biri kadar büyük olan çip, ilk etapta Android Wear tabanlı akıllı saatler ve akıllı gözlükler üzerinde kullanılacak. TSMC fabrikalarında 28nm üretim geometresi ile hazırlanacak olan GPU'nun, ay sonunda düzenlenecek "Computer Vision" seminerinde detaylandırılması bekleniyor. Sahip olduğu özel mimarinin hangi seviyede çözünürlük desteği sunacağı bilinmeyen Ant grafik işlem biriminin, boyut ve yetenekleri itibariyle son derece verimli olacağı söyleniyor.
Teknoloji dünyasının son dönemdeki en popüler kollarından olan giyilebilir cihazlar için başka firmaların da özel çip tasarımı geliştirdiği biliniyor. Şu an gündemde olan giyilebilir cihazlarda, mevcut mobil işlemciler veya onların kırpılmış sürümleri yaygın olarak kullanılırken, orta-uzun vadede bu cihazların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmiş çiplere geçiş yapılması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim