Anlık Bildirim

En canavarı burada: AMD Radeon Vega Frontier ekran kartı

AMD’nin Vega mimarisini merak edenler ve ilk elden kullanmak isteyenler için bir öncü model hazırlandı. Radeon Vega Frontier, Haziran ayında piyasaya çıkıyor.

AMD’nin birbirinden önemli sürprizler yaptığı yatırımcı toplantısında yakında piyasaya çıkacak Vega mimarisi ile ilgili de sürpriz detaylar vardı. Firma Vega mimarisi için hazırladığı ilk tüketici ekran kartını resmiyete kavuşturdu.

Bilindiği üzere Vega mimarisini ilk olarak yapay zekaya özel hazırlanan Radeon Instinct hızlandırıcısında görmüştük. Bununla birlikte AMD genelde bir çekirdeği pek çok sektörde kullanıyor. Örneğin Polaris 10 çekirdeği tüm özellikleri açık olarak sunucularda yer alabiliyor. Bu bakımdan Vega 10 çekirdeği de hem kurumsal tarafta hem tüketici tarafında karşımıza çıkıyor. Aksine Nvidia’da ise segmentlere özel çekirdekler görüyoruz.

 

En canavarı burada: AMD Radeon Vega Frontier ekran kartı Tam Boyutta Gör

İlk tüketici ekran kartı

Radeon Vega Frontier olarak adlandırılan ilk tüketici ekran kartı da Vega 10 çekirdeği üzerinde şekilleniyor. 4096 Stream işlemcisi olan ekran kartında 1550MHz üzerinde saat frekansı ve 12.5 TFLOPS FP32 işlem performansı mevcut. Transistör sayısı ise 15-18 milyar arasında.

Bellek tarafında HBM 2 tercihini yapan AMD, iki adet 8GB HBM 2 yığını kullanmış. Bellek bant genişliği 480GB/s seviyesine ulaşıyor. Fiji ekran kartlarında bu rakam 512GB/s civarındaydı. Doku doldurma oranı 90 Gpixels/s. TDP değeri ise 300W civarında.

Adından da anlaşılacağı üzere Radeon Vega Frontier biraz daha profesyonellere hitap ediyor. Mühendisler, veri uzmanları, tasarımcılar ihtiyaç duydukları yüksek grafik gücünü Radeon Vega Frontier’den karşılayabilecek. Yine makine öğrenme algoritmalarında yüzde 50 civarında bir performans artışı yakalanmış. Aslında Radeon Vega Frontier biraz ön gösterim amacıyla hazırlanmış bir model.

 

En canavarı burada: AMD Radeon Vega Frontier ekran kartı Tam Boyutta Gör

Radeon Vega Frontier ekran kartı Haziran ayında iki versiyon olarak piyasaya sürülecek. Hava soğutmalı versiyon mavi renkli ve parlak bir R amblemi mevcut. Sıvı soğutmalı versiyon ise altın rengi ile kaplanmış. R amblemi ise LED ile aydınlatılıyor. Henüz Radeon Vega Frontier ile ilgili bir fiyat verilmedi. Oyunculara yönelik Vega ekran kartları ise muhtemelen yaz sonuna doğru piyasaya çıkacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5961 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon vega frontier edition ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim