Anlık Bildirim

GeForce GT 640'nın teknik özellikleri resmiyet kazandı

Nvidia'nın kısa süre içerisinde duyurmaya hazırlandığı GeForce GT  640 modeline ilişkin detaylar, ortaya çıkan ekran kartlarıyla birlikte şekillenmeye başladı. Nvidia'nın Kepler mimarisini kullanan 28nm GK107 grafik yongasından güç alan yeni ekran kartı, üreticilerin model stratejisine göre hem GDDR3 hem de GDDR5 seçenekleriyle sunulacak. 
384 adet paralel işlem birimiyle gelen ve 128-bit bellek veri yolu desteğine sahip olan GeForce GT 640'nın ısıl tasarım gücü yani TDP değeri ise 75 Watt. GPU hızı 900MHz olan ekran kartının bellek frekansı ise kart üzerinde kullanılacak GDDR3 ya da GDDR5 yongalarına göre değişiklik gösterecek ancak GDDR3 için ilgili bellek hızının 1800MHz civarında seyredecek.
Kepler mimarisinin karakteristik özelliği olarak SMX tasarımını temel alan ve  Adaptive Vertical Sync özelliğini destekleyen ekran kartı Blu-ray 3D ve yüksek tanımlı diğer formatlar için donanımsal hızlandırma yeteneği ve OpenGL 4.2 uyumluluğu da getiriyor. 100$ civarında fiyatlandırmaya sahip olan GT 640'nın hızlı bir şekilde raflardaki yerini alması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30322 kez okundu.
17 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, geforce
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim