Anlık Bildirim

GeForce GTX Titan Z ertelendi: İki kat daha yüksek fiyata rakibinden daha düşük oyun performansı ?

GeForce GTX Titan Z ertelendi: İki kat daha yüksek fiyata rakibinden daha düşük oyun performansı ?
Nvidia'nın normal şartlarda yarın satışa sunulması beklenen GeForce GTX Titan Z modeli ertelendi. Hem oyuncuları hem profesyonelleri hedef alan ancak 3000 dolarlık etiket fiyatı ile özellikle oyun ve donanım tutkunları için astronomik bir fiyatlandırma ile kullanıma sunulacak olan ekran kartı, resmi olarak teyit edilmemekle birlikte gelen bilgilere göre 1500 dolar fiyatla satılan AMD Radeon R9 295X2'den yavaş olduğu için ertelendi.
Çeşitli kaynaklardan gelen bilgilere göre, iki kat daha yüksek fiyat etiketine sahip olan GeForce GTX Titan Z, özellikle oyunlarda AMD'nin çözümünden daha yavaş kalıyor. Aynı fiyat seviyesinde AMD'nin 4 GPU'lu bir sisteme olanak tanıdığı düşünüldüğünde ise performans yarışısında durum Nvidia için daha da kötü bir hal alıyor. Nvidia'nın yavaş kalmasındaki en büyük neden, GeForce GTX Titan Z'deki GPU'ların düşük saat hızında görev yapıyor olması.
AMD'nin Radeon R9 295X2 modelinde grafik işlemciler 1020MHz'de, bellekler ise 5000MHz'de görev yaparken, Nvidia'nın GeForce GTX Titan Z modelinde ise GPU'nun standart hızı 695MHz, Boost devreye girdiğinde ise 730MHz olacak gibi görünüyor en azından mevcut tablo çerçevesinde. Nvidia'nın bellek için belirlediği frekans değeri ise 7GHz. AMD'nin daha yüksek saat hızları, hibrit formdaki yüksek verimlilikli soğutucusu  ve daha yüksek TDP değerlerine karşın Nvidia, muhtemelen kullandığı soğutucu kaldıramadığı için düşük frekans değerleriyle mücadele etmek zorunda ki bu da anlaşıldığı üzere pek yeterli gelmeyecek.
GeForce GTX Titan Z'nin çıkışını erteleyen şirket, GeForce GTX Titan Z'nin tasarımında bazı güncellemeler yapacak gibi görünüyor. TDP üst sınırını 400 Watt'a yükseltmesi beklenen Nvidia'nın soğutucu konusunda bir değişiklik yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor. AMD'nin Radeon R9 295X2 modeli ısıl tasarım gücü anlamında yüksek değerlerde olsa da özellikle bu fiyat segmentindeki kullanıcılar için birincil önceliğin performans olduğuna dikkat çekiliyor. İşte bu noktadan hareket eden Nvidia da gözden geçirme çalışmaları çerçevesinde  GPU frekans değerlerinde artışa gidebilir. Bakalım Nvidia'nın nasıl bir açıklama gelecek, iki kat daha yüksek bir fiyata daha yavaş oyun performansı, kuşkusuz Nvidia'nın kabul edemeyeceği sonuçlar doğuracaktır. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça paylaşmayı sürdüreceğiz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2474 kez okundu.
41 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, geforce ve erteleme
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim